saboya-casalsEl Govern ha aprovat en la sessió celebrada aquest dimecres el Reglament regulador de les prestacions familiars per fill a càrrec, iniciant així amb el desenvolupament de la Llei de serveis socials i sociosanitaris aprovada  pel Consell General el passat 24 d’abril d’aquest any.

A les millores ja introduïdes per la Llei, com l’ampliació de les prestacions a partir del primer fill en lloc del segon, s’hi afegeixen altres novetats destinades a donar més suport a les famílies monoparentals i a les famílies amb fills discapacitats.

La prestació familiar per fill a càrrec és atorgada pel Govern a favor de les famílies amb un o més fills amb la finalitat de contribuir a compensar les despeses derivades de la seva criança. Està dirigida a les famílies que tinguin ingressos econòmics inferiors al llindar econòmic de cohesió social (LECS), no superin el barem patrimonial establert i que tinguin un mínim de set anys de residència al país.

Aquest nou reglament té com a finalitat principal la de regular i desenvolupar una de les novetats principals de la Llei, que preveu que les prestacions familiars per fill a càrrec s’integrin dins el conjunt de prestacions econòmiques d’atenció social del Govern d’Andorra. També preveu que els ajuts es dirigeixin a les famílies que més ho necessitin, cobreixin l’atenció des del primer fill, que  s’atorguin directament des de l’administració general. La Llei garanteix la prestació a tothom que reuneix els requisits legals mitjançant el pressupost de l’Estat.

Amb la nova llei i el reglament, el Govern calcula que assumirà una despesa anual superior als 600.000 euros per aquest concepte en lloc dels 250.000 que fins ara gestionava la CASS.

Aquest reglament es duu a terme dins de les accions previstes en el marc del desplegament de la reforma del sistema de salut i protecció social que es troba en curs, en tant que és una actuació que fins ara desenvolupava parcialment la Caixa Andorrana de Seguretat Social, i que ara serà realitzada directament des del Departament de Benestar del Govern d’Andorra.

El nou reglament respecta totes les ajudes concedides fins ara per la CASS, fins a la seva extinció en els propers 12 mesos, i canalitza les noves sol·licituds mitjançant el servei de tràmits de Govern.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada