El  ministre portaveu, Jordi Cinca, ha confirmat que l’Estació Nacional d’Autobusos s’inaugurarà el proper 4 de maig, dia en què també es posarà en funcionament la nova infraestructura. La data s’ha escollit després que l’empresa gestora hagi anunciat que a partir del 28 d’abril la instal·lació pot estar operativa. Pel que fa al retard en la seva posada en funcionament, Cinca ha assegurat que el Govern va lliurar l’obra amb les condicions que s’havien pactat, mentre que l’UTE adjudicatària havia d’acabar de complementar tots els serveis necessaris, uns treballs que s’haurien endarrerit, ha dit, possiblement pel fet de coincidir amb la temporada alta de les empreses de transport. “Si al final hi ha hagut un endarreriment, des del departament de Transports s’haurà de valorar, veure si això és imputable a algú i si s’escaigués cap mena d’acció en aquest sentit”, ha indicat Cinca, que ha destacat la bona notícia que suposa per al país poder disposar d’aquesta nova estació d’autobusos.

El Govern ha anunciat aquest dimecres a la tarda que l’Estació Nacional d’Autobusos s’inaugurarà el proper 4 de maig, després que la UTE que n’ha assumit la gestió hagi comunicat que la infraestructura estarà enllestida el 28 d’abril. El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha recordat que en una primera fase es van dur a terme les obres de construcció a càrrec del Govern, que es van adjudicar el mes de juny passat i es van allargar durant vint setmanes. Posteriorment, l’obra es va traspassar a l’empresa adjudicatària, Estació 2017 SA, que s’havia de fer càrrec de complementar la instal·lació amb els serveis necessaris, i inicialment la posada en funcionament de l’estació estava prevista per a finals d’any.

Cinca ha assegurat que el Govern va lliurar l’obra amb les condicions estipulades, i ha apuntat que el retard en la seva posada en funcionament es pot atribuir al fet que la UTE, formada per set empreses del sector del transport públic, hauria tingut dificultats per compaginar els treballs amb l’època de temporada alta de la seva activitat. En tot cas, el ministre ha indicat que el departament de Transports haurà de valorar si hi ha hagut endarreriment, si és imputable a algú i si cal impulsar algun tipus d’acció en aquest sentit.

El ministre portaveu ha volgut destacar que es tracta d’una “infraestructura fonamental” per al país, que ha tingut un cost per al Govern de 1,3 milions d’euros, dels quals 275.000 van destinar-se a la instal·lació de plaques fotovoltaiques en la seva coberta, que ja es van posar en funcionament el 20 de febrer passat. Des de llavors, han generat 37.000 kw/h d’electricitat, l’equivalent al consum elèctric de quinze llars al llarg d’un any.

D’altra banda, el Consell de Ministres d’aquest dimecres també ha licitat amb caràcter d’urgència la producció d’un ‘mapping’ per projectar virtualment els frescos de Santa Coloma a l’interior de l’església de la qual són originaris, per tal que aquest projecte pugui ser una realitat el més aviat possible.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada