L’Estació Nacional d’Autobusos estarà enllestida a finals de setembre

El Consell de Ministres ha aprovat la licitació de les obres del projecte de l’Estació Nacional d’Autobusos. Després que el pressupost del 2016 hagi entrat en funcionament, el Ministeri d’Ordenament Territorial ha donat curs a la licitació d’aquestes obres que un cop finalitzats els treballs d’urbanització de la zona ja poden iniciar-se.

Aquest dimecres s’ha aprovat la licitació del projecte, que contempla l’edificació de l’estació; la marquesina, que també és la teulada de l’edificació formant un cos únic; i la instal·lació de plaques fotovoltaiques.

L’estació estarà ubicada sobre el nou pont del riu Gran Valira, i comptarà amb una andana per a deu autobusos estacionats de fins a 15 metres, que se situa al marge dret del riu Gran Valira, i que cohabitarà amb el passeig de vianants. A més, es construirà un carril de circulació interior de l’estació.

Pel que fa a la instal·lació de plaques fotovoltaiques damunt la marquesina, es tracta d’una demanda del Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat per tal de fer una infraestructura adaptada al nou model energètic que impulsa el país. Aquestes plaques, però, s’instal·laran de forma plana en la marquesina i per tant quedaran dissimulades dels del punt de vista del vianant.

Els interessats podran presentar les seves ofertes fins a l’11 de maig, i el termini previst d’execució és de 20 setmanes. El procediment de licitació és obert i la modalitat de contractació ordinària.

La previsió és iniciar l’obra la darrera setmana de maig o la primera de juny, i enllestir-la a finals de setembre. Així, al mes de juliol es podria fer la licitació de la concessió de l’Estació d’Autobusos i adjudicar-la entre agost i setembre de manera que pogués entrar en servei al mes de desembre.

Així mateix, aquest dimecres s’han licitat també els treballs de control de qualitat de l’obra mitjançant concurs nacional amb procediment obert i modalitat de contractació ordinària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.