Les obres de l’estació nacional d’autobusos estaran acabades a final d’octubre, tot i que no serà fins a l’inici de la temporada d’hivern quan la instal·lació començarà a a funcionar. Es preveu que passin fins a 400.000 passatgers anuals per una infraestructura llargament reivindicada, que ha tingut un cost d’1,3 milions d’euros.

Ja està acabada l’estructura de l’edifici de l’estació d’autobusos, que aquest setembre ha començat a prendre forma. Les obres estaran acabades a final d’octubre. Mentre continuen els treballs, el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha recordat que el Govern ja ha aprovat el concurs per a l’adjudicació de la gestió i el manteniment de la instal·lació, que tindrà una durada inicial de deu anys. Ha explicat que “es preveu l’obertura dels tres plecs de base el 19 d’octubre” i a partir d’aquí “l’empresa guanyadora tindrà cinc setmanes per preparar tota la instal·lació, equipaments informàtics, senyalització, mobiliari, etc”. Espera que pugui estar operativa “per la Puríssima”, el 8 de desembre.

Un cop entri en funcionament, per l’estació, que tindrà deu andanes, hi passaran entre 300.000 i 400.000 passatgers anuals. La infraestructura ha tingut un cost d’1,3 milions d’euros, incloent-hi els 300.000 euros de les plaques fotovoltaiques, l’energia de les quals es destinarà a la xarxa de FEDA. Tot ha anat segons el previst i l’únic punt que lamenta Jordi Torres són les queixes del Col·legi d’Arquitectes per no haver fet un concurs d’idees. Ha assegurat que “per a properes ocacions. si el temps no ens apreta tant, comptem amb el Col·legi perquè col·labori amb el ministeri”.

El ministre ha destacat que la nova estació està situada en un lloc cèntric, ben comunicat i que inclourà una zona per a taxis i una altra d’espera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada