estacio

L’estació nacional d’autobusos es construirà, finalment, a la zona del Prat del Rull d’Andorra la Vella i hauria d’estar en funcionament abans de l’estiu de l’any que ve. Així ho ha donat a conèixer el ministre de Transports, Jordi Alcobé, durant la sessió de preguntes al Govern celebrada aquest dijous al Consell General. Alcobé ha confirmat que la ubicació anunciada durant la campanya electoral de les darreres eleccions generals, que preveia construir l’estació a la Borda Nova, ha quedat descartada. Des del PS, Rosa Gili ha qualificat de “molt poc seriós” que “durant la campanya electoral es fes aquell anunci tan volàtil”.

Alcobé ha detallat que l’estació d’autobusos es construirà a la zona del Prat del Rull, on s’hi ha de fer un vial de vuit metres d’amplada que connecti la zona amb la rotonda de Prada Casadet. L’obra, ha assegurat, preveu construir un total de deu andanes al llarg de 250 metres enganxades al nou vial així com diverses construccions per a la venda de bitllets i l’espera dels viatgers. Les obres es faran en paral·lel a la construcció del nou vial i està previst que el nou equipament pugui entrar en funcionament “abans de l’estiu del 2016”.

El ministre ha defensat que aquest projecte permetrà tenir una estació d’autobusos “més a prop del centre històric d’Andorra la Vella i del seu aparcament públic, una millor connexió amb el transport públic i amb més andanes”. El temps de construcció, ha destacat, també serà inferior que en el projecte que es preveia a la Borda Nova.

En aquell cas, ha destacat Alcobé, el fet d’haver d’adaptar la infraestructura sota un nou vial requeria unes majors dificultats tècniques, així com una inversió de tretze milions d’euros. La nova ubicació, ha destacat el ministre, també s’ha aconseguit “gràcies a la col·laboració del Comú d’Andorra la Vella”.

Per la seva banda, Gili ha criticat durament que els candidats de DA a la llista territorial d’Andorra la Vella a les eleccions generals del març passat, Jordi Cinca i Rosa Ferrer, anunciessin que l’estació d’autobusos es construiria a la Borda Nova. Gili ha assegurat que els dos candidats eren “els que podien conèixer millor els inconvenients d’aquella ubicació, tenint en compte que un era el ministre de Finances i l’altra l’excònsol d’Andorra la Vella”.

Per tot plegat ha qualificat de “molt poc seriós” com s’ha fet tot plegat. A més, també s’ha mostrat preocupada per aquest nou projecte, ja que ha assegurat que el seu grup ha tingut accés a alguns detalls i ha pogut constatar que “té un cost faraònic”. Aquest detall, però, no ha transcendit durant la sessió d’aquest dijous.

(Text i foto: ANA)

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada