L’esperit del Nadal

Falten poques hores per a la Nit de Nadal i l’ambient nadalenc flota en l’aire. Aromes, colors, costums, tradicions.Tot es barreja i dóna gust compartir amb familiars i amics.

Emocions que envaeixen el nostre cor, alegries pels afectes que tenim i els quals tornem a trobar enmig d’una nit màgica plena d’abraçades interminables, petons, salutacions, rialles, una taula on els sentiments i l’esperança cristiana són el plat principal. Què diferent podria ser tot si fóssim capaços de canviar aquesta realitat. Si no solament tractéssim de ser millors en aquests dies, sinó tots els dies. Si deixéssim de manejar per l’interès i l’ego  i fóssim més altruistes vivint sota el dictat dels nostres cors.

Enyorança dels afectes no oblidats, només esperant el retrobament d’una trucada, un mail, una carta, una targeta que ens faci confirmar els llaços afectius amb la força del cor.

Enrenou de nens omple els carrers d’excitació enmig de corregudes, crits, jocs, xerrades que tenen un sol tema: “jo li vaig demanar al Pare Noel” i ullets brillosos esperant alguns que arribin les 12 per rebre els seus regals.

Nit de record dels que ja no hi són, aquests pares que es van anar deixant-nos tot un món d’amor per transitar, aquest amic que sabia entendre’ns i compartia amb nosaltres el nostre món. Éssers estimats que van passar per la nostra vida i que segurament aquesta nit ens acompanyen des d’alguna estrella i esperen un somriure elevatal cel en el seu nom.

Nit de Nadal, símbol de pau i amor, però també nit per compartir, per perdonar, per confirmar llaços afectius, per omplir d’esperances d’un món millor.

Per això, les tradicions familiars són especialment importants perquè, a través d’elles, els més petits troben un lloc que els permet pertànyer a la família i a la societat. “Aquests petits actes que repetim any rere any tenen gran transcendència en el desenvolupament del nen, ja que amb aquests rituals li transmetem la cultura, els valors i les normes de la família. Aquesta referència és una eina perquè desenvolupin la seva pròpia identitat dins d’un grup social, en un principi la seva família i més tard la societat en general “, diu l’experta.

Com a éssers humans, ciutadans, no podem mirar a una altra banda. Cadascú des del seu lloc podrà preguntar, en aquest Nadal quin espai li podem fer a Jesús que veu en el pobre, a l’immigrant, a l’exclòs?

Que en brindar aquesta nit de Nadal, demanem pels desitjós i esperances de les nostres famílies i agreguem també els desitjos, angoixes i necessitats d’aquells que estan sense sostre. 

Només per avui et proposo, que mireu al cel, a buscar l’estrella més gran, i allà serà el punt de reunió de tots els que han passat la Frontera i nosaltres ens li transmetrem els nostres únic desig: pau, amor, aalut i fraternitat per a tota la humanitat, ni rics ni pobres tots a gaudir per igual.

L’esperit del Nadal una llum portarà, panderetes, nadales tots a cantar, en l’esperit del Nadal perquè ha de despertar i regnar en tots vosaltres, i perquè adornin les vostres llars amb esperances positives.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *