L’esperit de l’1 d’octubre

El documental de TV3 sobre el 1 d’octubre, ha fet palesa l’existència real del capital humà necessari, per fer possible la construcció d’una Catalunya segle XXI. No obstant això, sense cap tipus de critica sobre l’actual situació política, és evident que no ha estat possible aconseguir una majoria independentista, superior al 50% de vots favorables, segurament per la manca d’un projecte de transformació cultural i social creïble.
 
Des del moviment sènior, conscients d’aquesta mancança, vam qüestionar el plantejament de vendre el producte d’una Catalunya independent, amb un contingut real més que dubtós, per tractar-se de promeses populistes i demagògiques, amb un exagerat excés de bona voluntat i d’ambigüitat.
 
És per tot això, que després de constatar el fet de no haver-se aconseguint una majoria independentista, en les eleccions del 27 de setembre de 2015, vam continuar desenvolupant el nostre projecte d’alternativa municipalista, que defensa la vida local 24 hores, incloent-hi el treball.
 
En aquests moments, creiem que el nostre projecte, al marge de quina sigui la situació política de Catalunya, és possible portar-lo a terme, amb unes altes possibilitats d’aconseguir resultats reeixits i positius. 
 
El nostre plantejament queda avalat per l’experiència realitzada a Euskadi, amb plena dictadura franquista, amb la posada en funcionament del moviment cooperativista Mondragón, quina existència ha dotat als bascos d’un alt nivell de resiliència, que els ha permès superar les crisis amb una taxa baixa d’atur.

TOTES LES NOTÍCIES