L’espai NIU impulsa el seu tercer projecte, el videojoc ‘Thousand worlds’

L’espai per al foment i l’impuls de projectes empresarials d’Andorra Telecom, el NIU, acull a partir d’aquest juliol el seu tercer projecte. Es tracta del videojoc ‘Thousand worlds’, creat per l’enginyer informàtic Manel Quintana, com a treball de final de carrera. A part de dedicar-se a jornada a completa a desenvolupar el joc de rol, Quintana rebrà assessorament durant aproximadament deu mesos per desenvolupar un model de negoci, buscar possibles inversors i, finalment, aconseguir comercialitzar el producte.

L’espai per al foment i l’impuls de projectes empresarials d’Andorra Telecom, el NIU, posat en marxa el novembre passat a l’edifici Els Arcs de la Massana, acull a partir d’aquest juliol el seu tercer projecte. Es tracta del videojoc ‘Thousand worlds’, creat per l’enginyer informàtic Manel Quintana, com a treball de final de carrera de la Universitat d’Andorra d’aquest mes de juny.

La iniciativa NIU es divideix en dues etapes: la d’incubació i la d’acceleració. ‘Thousand worlds’ és un projecte embrionari, així que ha de passar les dues etapes durant uns deu mesos. En la primera etapa es desenvoluparà un model de negoci i es buscaran possibles inversors i, en la segona, s’intentarà comercialitzar el producte.

Andorra Telecom subvenciona l’estada dels creadors dels projectes seleccionats dins el NIU, així com els diferents serveis d’assessorament empresarial o de màrqueting. “Volem que només hagin de posar els esforços en desenvolupar el projecte”, ha destacat el responsable del NIU, Miquel Gouarré. Per la seva banda, el creador del videojoc ha recalcat la importància del suport en assumptes empresarials: “Jo soc informàtic, no emprenedor, i tot això em ve de nou”.

L’enginyer també ha destacat que estar al NIU li permet rebre ajuda dels mentors, poder dedicar-se a jornada completa al projecte, accedir a contactes i tenir l’opció de comercialitzar un videojoc que en principi va ser pensat tan sols com a treball de final de carrera.

Actualment, el videojoc està en versió alfa; és a dir, en una primera versió jugable que incorpora les mecàniques bàsiques. Quintana ha estat deu mesos per desenvolupar aquesta primera versió, i és conscient que li queda molta feina per davant, com el disseny dels escenaris o la banda sonora, per poder llençar el producte a les plataformes dels dispositius mòbils.

El videojoc de Manel Quintana consisteix en un joc de rol amb dinàmiques, temàtiques i disseny oriental, concretament japonès. És un projecte de característiques molt diferents als dos primers que van signar l’acord de col·laboració amb el NIU, que consistien amb una aplicació de fotografia i turisme i una eina de monitorització que permet predir el trànsit a què haurà de fer front una determinada xarxa d’Internet. A part d’aquests projectes que ja estan en desenvolupament, hi ha tres treballs més que estan en fase de selecció per accedir al NIU.

ANA

TOTES LES NOTÍCIES