L’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell ha organitzat per demà dissabte 16 de desembre, de quatre de la tarda a set del vespre, el taller ‘Treu la màgia i narra la teva pròpia història fantàstica’, adreçat a la participació de públic jove i adult. L’entrada per participar en aquest taller és de 2 euros.

Aquest taller d’escriptura anirà a càrrec de Jesús Bach, doctorand en Estudis Lingüístics, Literaris i Culturals i membres de l’Associació festiva i Cultural de Tragó.

Val a dir que el mateix Jesús Bach, el dissabte 23 de desembre, oferirà la conferencia sobre ‘La literatura oral i escrita: el món màgic dels Pirineus’, a les vuit del vespre, a l’Espai Ermengol.  

El Nadal a la Seu d’Urgell del 1817

Per conèixer com es vivia i se celebrava la Nit de Nadal a la Seu d’Urgell ara fa 200 anys, s’ha organitzat un itinerari adreçat al públic adult que es farà a través dels diversos tions gegants que hi ha ubicats pel centre històric de la ciutat, i que anirà a càrrec de la guia intèrpret Pilar Aláez.

La ruta, que tindrà lloc demà dissabte 16 de desembre, a les 10.30 hores, permetrà a urgellencs i visitants conèixer més a fons el patrimoni arquitectònic i cultural de la Seu. Aquesta visita guiada es repetirà el dissabte 23 de desembre a la mateixa hora.

Aquestes visites guiades parteixen de la recerca sobre el Carrer dels Canonges de l’historiador Climent Miró, se’ns mostraran els enormes canvis en les formes de vida des del segle XIX: el context històric triat per conèixer més a fons el nostre patrimoni.

Les visites s’iniciaran des de l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell. Per a més informació espaiermengol@gmail.com i telèfon 973 35 30 57.

Busquem els tions màgics

Paral·lelament, Pilar Aláez també conduirà els més xics de la casa, acompanyats d’adults, per l’itinerari dels “Busquem els Tions màgics” el dissabte 23 de desembre i el dijous 4 de gener. a les cinc de la tarda. L’itinerari segueix els tions de soca que hi ha exposats en diferents indrets de la ciutat, concentrats en el nucli històric.

Realitzar la ruta inclou participar en un seguit d’activitats que han estat dissenyades per la UBSU, com ara el bateig dels tions, el concurs de fotografies d’autoretrat amb tions i minairons i localitzar els tions més allunyats del centre.

Totes aquestes activitats lúdiques i culturals estan programades en el marc del Món Màgic de les Muntanyes, programació nadalenca de la Seu d’Urgell, i que l’Espai Ermengol, en col·laboració a la Unió de Botiguers de la Seu d’Urgell (UBSU), té com a objectiu fer difusió dels mites i llegendes ancestrals que conformen part de la cultura pirinenca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada