L’Espai Ermengol presenta l’edició 2018 de la ‘Ruta de les Formatgeries’

L’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell inicia aquest diumenge 4 de març, Ruta de les formatgeries 2018 amb la visita guiada a l’explotació ramadera de Cal Rosnou, del municipi cerdà de Bolvir.

La ruta començarà a les 10 del matí al mateix Espai Ermengol on els participants rebran una breu explicació de la història del territori a través del formatge, també es projectarà un audiovisual informatiu sobre la història i el procés de producció de la Cooperativa Cadí i es degustarà productes amb Denominació d’Origen Protegida (DOP), formatges i mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya.

Seguidament, i en cotxes particulars, els participants es traslladaran fins a Bolvir per visitar Cal Rosnou, una de les explotacions punteres de l’àmbit de la Cooperativa Cadí, portada per dos germans que han continuat l’activitat després de fer reformes i constituir-se en societat. Són un exemple d’innovació i renovació per a la pervivència de l’activitat ramadera a les nostres comarques de muntanya.

Per poder participar en aquesta ruta cal fer una inscripció prèvia trucant a Turisme Seu (973 35 15 11) o enviant un correu electrònic a  reseves@turismeseu.com La inscripció té un cost de 2 euros per persona. Les places són limitades.

Ruta de les formatgeries 2018

La Ruta de les formatgeries d’enguany, que s’inicia aquest proper diumenge 4 de març i finalitzarà el 2 de desembre amb un acte de cloenda al mateix Espai Ermengol-Museu de la Ciutat que protagonitzarà una conferència que anirà a càrrec de Carles Gascón, tècnic de patrimoni del Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

Així doncs, des d’aquest pròxim mes de març i fins al mes novembre, hi ha programada per a cada mes una ruta diferent. Concretament, 7 formatgeries artesanes de la comarca de l’Alt Urgell i també la visita a 2 explotacions agràries sòcies de la Cooperativa Cadí, indústria especialitzada en la producció de mantega i formatge de Denominació d’Origen Protegida Alt Urgell i Cerdanya, les úniques distincions que hi ha a Catalunya en producció làctia.   

Val a dir que la Ruta de les formatgeries és una de les activitats culturals anuals que organitza l’Espai Ermengol-Museu de la ciutat més consolidades. Es tracta d’un producte cultural i turístic molt complet perquè encapsula totes les vessants del patrimoni de la comarca (cultural, natural, industrial, artesanal, rural i ramader), per tant, divulga un patrimoni integral i actiu perquè és també una activitat econòmica i a més sostenible en termes ambientals. Alhora està permetent fixar població al territori, atraure joves famílies a instal·lar-se a la comarca o bé facilitar el retorn de població jove.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.