Com a colofó al cicle “Parlem d’Història”, que ha ofert al llarg del mes de maig quatre xerrades sobre diversos aspectes poc coneguts de la història de la Seu d’Urgell a l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat, aquest equipament proposa de cara a aquest dimecres dia 5 de juny, a partir de les vuit del vespre, la realització d’una visita per la Seu d’Urgell, guiada pels historiadors que han ofert les xerrades, Oliver Vergés, Carmen Xam-mar i Carles Gascón, juntament amb Lluís Obiols, arxiver municipal de la Seu d’Urgell, i Laia Creus, arqueòloga.

Els temes que han centrat les conferències del cicle serviran de fil conductor de la visita, que s’articularà a partir d’uns centres d’interès poc habituals en el discurs tradicional de la visita a la ciutat. En aquest sentit, es prioritzarà l’explicació al voltant dels centres de poder a la Seu d’Urgell, concretats en diversos palaus que havien servit de residència del bisbe d’Urgell, senyor jurisdiccional de la ciutat, i en l’Ajuntament, on es van produir alguns dels episodis exposats a les xerrades del cicle “Parlem d’Història”. La visita també inclourà alguns edificis religiosos poc coneguts de la població, com l’església de l’antic convent de Sant Agustí i les restes de la capella de Santa Eulàlia.

Com a aspecte remarcat de la visita, i aprofitant la presència de l’arqueòloga Laia Creus, directora de l’excavació arqueològica del Pati Palau, s’explicarà aquest projecte d’intervenció, la metodologia emprada i les seves perspectives per al coneixement de l’evolució històrica de la ciutat.

La visita guiada del proper dimecres a la Seu d’Urgell, com la resta de les activitats vinculades al cicle “Parlem d’Història”, ha estat organitzada per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, i compta amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada