L’Espai Ermengol organitza, a la Seu, un tast guiat de formatges amb tres formatgeres artesanes

Cartell anunciant un tast guiat de formatges a la Seu per part de 3 formatgeres
Cartell anunciador del tast guiat de formatges (Ajuntament de la Seu)

Aquest pròxim dissabte, dia, 12 de novembre, a les sis de la tarda, a l’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell es realitzarà una degustació de formatges en clau de dona de la mà de tres formatgeres artesanes del Pirineu català.

En aquesta sessió, que s’emmarca dins el cicle ‘Parlem de formatges’, hi prendran part Helena Guillén, de la Formatgeria de Montmelús (Ger de Cerdanya), Judit Carreira, de la Formatgeria l’Abadessa (la Seu d’Urgell) i Sara Gutiérrez, de la Formatgeria 30 Cabres (Cerdanya).

 

Les formatgeres

Helena Guillén, a la Granja i Formatgeria de Montmelús a 1.600 metres, fan formatge artesà del seu ramat de cabres que pastura per la vall de Montmelús. Té una petita granja amb 60 cabres que sota el control d’un GPS pasturen lliurement per la finca sempre que el temps acompanyi, i elaboren formatges artesans amb consciència per l’entorn, pel benestar animal i per les sanes i justes relacions entre les persones.

Judit Carreira, de la Formatgeria de l’Abadessa, de la Seu d’Urgell. És una formatgeria situada al nucli medieval de la Seu d’Urgell, al bell mig del Pirineu, amb una producció molt limitada. Al número 45 del carrer dels Canonges hi tenen la micro-formatgeria, el celler i la botiga. Elaboren formatges de vaca i de cabra fent servir llet de productors locals de ramats en pastura, sent el procés d’elaboració totalment manual.

Sara Gutiérrez, de la Formatgeria 30 Cabres, de Cerdanya. Té un petit ramat de cabres que cuida i pastura, i que muny per a fer un formatge artesà amb la seva llet, un formatge fet amb la mateixa cura i detall amb la qual tracten les seves cabres.

Per a participar en aquest tast guiat cal fer inscripció prèvia a: agenda.laseu.cat/parlemdeformatge2022/  Té un cost de 5 euros per persona. Per a més informació es pot enviar un correu a: info@espaiermengol.cat

TOTES LES NOTÍCIES