L’Espai Ermengol de la Seu proposa per demà tres sortides guiades diferents

L’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat ofereix demà dissabte, 18 de juliol, tres visites guiades diferents que van des d’una sortida fins al Pla de les Forques i el Parc del Segre sobre la meteorologia de l’Alt Urgell, passant per una ruta del formatge i una altra pel centre històric de la ciutat.

La primera d’aquestes tres sortides tindrà lloc a les nou del matí amb la sessió pràctica del cicle ‘Muntanyes i Temps de l’Alt Urgell’ -iniciat ahir dijous amb una sessió teòrica- i dedicada a la part de la meteorologia de la nostra comarca.

Els participants en aquesta sortida, acompanyats per Albert de Gràcia, pujaran caminant o en vehicle fins al Pla de les Forques, espai natural de la Seu d’Urgell, des d’on s’analitzarà la diversitat de climes de la zona i s’explicarà el perquè de molts fenòmens meteorològics que succeeixen. La sortida seguirà fins al Parc del Segre per conèixer com funciona una estació meteorològica. Aquesta sessió pràctica sobre el temps a l’Alt Urgell finalitzarà a dos quarts de dues del migdia.

Visites guiades dissabtes a la tarda

D’altra banda, el mateix Espai Ermengol organitza cada dissabte a la tarda del mes de juliol dues visites guiades adreçades tant als urgellencs com als visitants per donar a conèixer el patrimoni històric i cultural de la ciutat, així com dinamitzar comercialment el centre històric.

Així demà dissabte, 18 de juliol, s’iniciarà novament, a dos quarts de cinc de la tarda, aquesta proposta cultural i comercial amb una visita per la ruta del formatge per l’Espai Ermengol. Els participants coneixeran la història del nostre territori a través del formatge, visionaran un vídeo amb la història de la Cooperativa Cadí i es farà una degustació de productes amb Denominació d’Origen Protegida (DOP), concretament de formatge i mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya.

L’activitat seguirà a dos quarts de vuit del vespre amb una visita guiada pel centre històric de la Seu d’Urgell, on es farà especial atenció en aquells indrets més emblemàtics de la història de la ciutat.

Cada visita té un cost de 2 euros per participant.