L’Espai Ermengol de la Seu presenta la 13a edició del cicle Parlem de Formatge

Presentació del cicle Parlem de Formatge 2024 (Aj. la Seu)
Presentació del cicle Parlem de Formatge 2024 (Aj. la Seu)

Aquest dilluns s’ha presentat la tretzena edició del cicle Parlem de Formatge, que començarà el 29 d’agost i finalitzarà el 7 de desembre a la Seu d’Urgell. Així ho han anunciat en roda de premsa la segona tinent d’alcalde i regidora de Promoció Econòmica, Gemma Tó, i la coordinadora de l’Espai Ermengol, Anna López. En el cicle d’enguany es proposen un total de 7 activitats relacionades amb el món del formatge artesà. Hi haurà una activitat per mes, acompanyada de les visites guiades del cicle “La ruta del formatge”.

Aquest any, el cicle se centra molt més en el vessant pedagògic amb diferents propostes de tallers d’elaboració. “El que busquem amb aquests tallers és donar el valor que té el formatge en si, no només com a producte de tast”, ens explica la responsable de l’Espai Ermengol, Anna López.

La regidora de Promoció Econòmica, Gemma Tó, destaca la importància de “viure el formatge” com a capital del formatge que és la Seu. “El formatge no només és un aliment, és cultura del nostre territori, nosaltres som formatge” assegura la regidora.



Activitats

El Parlem de Formatge 2024, s’iniciarà de manera oficial el dijous 29 d’agost, amb el taller “Recuit i altres maneres d’aprofitar el xerigot a casa” que tindrà lloc a l’Espai Ermengol, a càrrec d’Aleix Solé, a les 18h. El cost serà de 10 euros.

Una de les novetats és el taller de maridatge de vins amb formatges, que se celebrarà el dissabte 20 de setembre, a les 20h, a l’Espai Ermengol a càrrec de Queviures Conxita. El cost d’aquest taller serà de 15 euros.

El dissabte 5 d’octubre se celebrarà una de les activitats ja consolidades en aquest cicle, el tast comentat dels guanyadors de la fira de formatges artesans del Pirineu de l’edició 2023, a càrrec d’Eugeni Celery, de l’establiment Ca l’Eugene. Es farà a l’Espai Ermengol, a les 19:30h, i costarà 15 euros.

El dissabte 9 de novembre, es realitzarà el conta contes “Històries d’un palau ple de formatges” a càrrec de Blai Senabre, a la Biblioteca Sant Agustí, a les 12h. Aquesta és l’única activitat gratuïta que no necessitarà inscripció prèvia.

L’últim taller, “Elabora els teus iogurts i mató a casa!”, se celebrarà el dissabte 16 de novembre a les 17h, a l’Espai Ermengol. L’activitat, organitzada per demanda popular, anirà a càrrec d’Isabel Guasch, de Làctics L’Esquella. El seu cost serà de 10 euros.



La ruta del formatge

“La ruta del formatge” es tracta d’una visita guiada per les diferents exposicions de l’Espai Ermengol per a explicar la història del territori a través del formatge i la importància de la producció lletera per al desenvolupament socioeconòmic de la comarca.

Les visites guiades tindran lloc el dissabte 14 de setembre, a les 18h, i el dissabte 7 de desembre, a les 17h. Les dues tenen un cost de 4’50 euros per persona.



Inscripció prèvia

Cal recordar que per a participar en totes les activitats, menys al conta contes “Històries d’un palau ple de formatges”, caldrà inscriure’s prèviament.

Les inscripcions per a totes les activitats estan ja obertes a https://agenda.laseu.cat/espaiermengol/.

Cartell del cicle Parlem de Formatge 2024 (Aj. la Seu)
Cartell del cicle Parlem de Formatge 2024 (Aj. la Seu)

[do_widget id=category-posts-pro-64]