L’Espai Ermengol de la Seu presenta el cicle “Parlem de meteorologia”

L’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell presenta aquest començament d’estiu el cicle ‘Parlem de Meteorologia’, a càrrec del geòleg i guia  Albert de Gracia. La nova proposta temàtica constarà de dues xerrades i dues sortides al medi natural de l’Alt Urgell per conèixer millor el comportament del temps.

El cicle començarà el proper dijous 30 de juny a les 8 del vespre a l’Espai Ermengol, amb la xerrada ‘Desmitificant el canvi climàtic’. Tal com reflecteix el títol, la conferència vol posar sobre la taula què hi ha de cert i també de no cert pel que fa als canvis en l’evolució del clima i la influència real que hi té l’activitat humana. S’incidirà en les causes i en les conseqüències, entre les quals, pel que afecta al Pirineu, hi pot haver “l’increment del nombre de fenòmens meteorològics violents”. Sobre aquest punt, es parlarà de les tempestes de muntanya i de com es formen.

Per complementar aquest acte, dissabte 2 de juliol, a les 6 de la tarda, es farà una sortida pràctica al port del Cantó per conèixer millor l’evolució de les tempestes i les noves eines tecnològiques per interpretar-les.

El cicle es reprendrà el 14 de juliol, dijous, a les 8 del vespre, amb la xerrada ‘La Saviesa Popular i el temps’. Des de temps immemorials, refranys, evidències de la fauna i la flora, el calendari del pagès i l’experiència al camp han ajudat a interpretar el comportament del temps i la natura. En aquesta activitat es resumirà aquest compendi de coneixements i creences i la seva eficàcia real.

El cicle ‘Parlem de Meteorologia’ es completarà dissabte 17 de juliol, a 2/4 de 10 del matí, amb una sortida a Bescaran. Una excursió fàcil, d’unes tres hores, per descobrir les evidències de la natura que es relacionen directament amb la meteorologia, com també el comportament dels animals i l’estat del cel.