L’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell portarà a terme al llarg d’aquest mes de març un cicle dedicat als embotits que s’ha iniciat amb l’exposició ‘Els embotits del Pirineu-productes de la terra’, cedida per la Fundació Oficis de la Carn de Catalunya. A través d’aquesta exposició, que es pot visitar fins el 31 de març al celler de l’Espai Ermengol, s’han programat un seguit d’activitats que complementen i s’endinsen en el contingut de la mostra.

L’exposició es port visitar en el mateix horari d’obertura del mateix Espai Ermengol-Museu de la Ciutat que és de deu del mati a dues del migdia, de dilluns a dissabte, i els diumenges, de deu del matí a dues del migdia.

El regidor de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de la Seu, Jordi Pallarès, ha explicat que “seguint els objectius de l’Espai Ermengol de promoure la cultura pirinenca i el desenvolupament socioeconòmic del territori, s’ha programat aquest cicle dedicat als embotits com ja s’ha fet amb un altre producte com és el formatge”.

Tallers de cuina i de fer botifarres, taula rodona i tast comentat d’embotits

El programa d’activitats que es desplegarà arran de l’exposició dedicada als embotits s’iniciarà el pròxim dissabte, 16 de març, a les 11 del matí, amb un taller de cuina de producte de temporada amb embotits del territori. El taller tindrà lloc al bus de la Fundació Alícia, que es trobarà instal•lat a la plaça de Joan Sansa . Per a participar-hi cal fer la inscripció prèvia al mateix bus. El preu és de 5 euros pels adults, i 3 euros per als nens.

El dimecres, 20 de març, a les vuit del vespre, se celebrarà una taula rodona que versarà sobre ‘Fer embotits: diàleg entre la tradició i la modernitat’. Aquesta taula serà moderada per l’escriptor alturgellenc, Joan Obiols, i en prendran part: Carles Gascón, historiador; Eduard Obach, d’Embotits Obach d’Organyà; Ferran Vidal, de Casa Bernadí de Noves de Segre; Josep Maria Troguet, president de TRAU i propietari de Cal Serni de Calbinyà; Antonio Rodríguez, pagès de Cal Cargolet de la Seu d’Urgell; i Maria Pal, veterinària. Aquesta taula rodona es farà al mateix Espai Ermengol.

Per dissabte, 23 de març, a les 11 del matí, hi ha programat el taller infantil Fem botifarres que tindrà lloc a l’Espai Ermengol. Els nens i nenes que hi vulguin participar caldrà que facin la seva inscripció per correu electrònic (info@espaiermengol.cat) o trucant al 973 353 057. El preu simbòlic de l’activitat és d’1 euro. Les places són limitades. Aquesta activitat compte amb la col•laboració de Gustum.

Tancarà el programa d’activitats un tast comentat d’embotits que anirà a càrrec de l’artesà alimentari alturgellenc Jordi Planes. Serà dijous, 28 de març, a les vuit del vespre. Cal fer la inscripció a l’Espai Ermengol. El preu és de 15 euros.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada