L’Espai Ermengol de la Seu, implicat amb la proposta nadalenca del Món Màgic de les Muntanyes

Cartell dels actes de la festa de Nadal a la Seu
Cartell dels actes de les festes de Nadal a la Seu (Ajuntament de la Seu d’Urgell)

L’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell ha organitzat un total de nou activitats nadalenques que tindran lloc en el marc del Món Màgic de les Muntanyes, adreçades la majoria al públic infantil i familiar, però també n’hi ha alguna per adults.

Així, per als infants i famílies, l’Espai Ermengol proposa la visita guiada ‘La ruta dels tions’ que tindrà lloc els dies 9, 22 i 29 de desembre i el dia 4 de gener, una ruta històrica que parla de les tradicions i costums, sobre com es vivia el Nadal al territori fa 200 anys.

En aquesta ruta a peu pels diversos tions que hi ha ubicats en diferents punts de la Seu, la guia local Pilar Aláez explicarà com era la nit de Nadal de fa 200 anys quan la Guerra del Francès havia acabat feia tres anys i el país tot just es recuperava d’aquell sotrac. Durant el 24 de desembre de 1817 la gent anava i venia dels oficis religiosos, les atxes del carrer eren enceses més estona, els urgellencs s’afanyaven per a preparar la nit de Nadal, una de les més importants del calendari litúrgic: al forn públic els obradors havien pastat molta farina; les botigues venien dolços, vi dolç i aiguardent, taronges i teixits; a la cuina de les cases, amorrat al caliu, el tió ocupava part del terra…

Les quatre rutes s’iniciaran a les cinc de la tarda, des del mateix Espai Ermengol. L’activitat és gratuïta i no cal inscripció. Es recomana a tothom que porti el seu got.

 

Tarda de conte i tast de formatge

També per a famílies amb infants, dissabte 17 de desembre, a les cinc de la tarda, al Punt Màgic Joc de Troncs ubicat a la placeta de Sant Roc, tindrà lloc una tarda de conte amb ‘Les cabretes del Serrat Gros’ i un tast de formatges de la formatgeria artesana Serrat Gros d’Ossera, a càrrec de Pepita Clop i Mercè Lagrava. L’activitat és gratuïta i no cal inscripció prèvia.

 

Visita teatralitzada

Per al dimecres 28 de desembre, a les sis de la tarda, tindrà lloc una visita teatralitzada a l’Espai Ermengol, adreçada als infants, amb la formatgera Lola. La proposta és gratuïta i no cal inscripció prèvia. 

 

Taller de prehistòria

L’Espai Ermengol també ha organitzat per al dimecres 4 de gener, a les 12 del migdia, el taller ‘La capsa prehistòrica’, a càrrec d’Anna Bonet, que es realitzarà al Bosc Màgic situat al Parc del Cadí.  Per a participar-hi cal fer inscripció prèvia a: http://agenda.laseu.cat/monmagic2022 L’activitat és gratuïta.

 

La ruta del formatge

Durant les festes nadalenques, l’Espai Ermengol segueix apostant per activitats relacionades amb el formatge, adreçades al públic adult.

Per això, dimecres 7 de desembre i divendres 30 de desembre, ambdós dies a les sis de la tarda, es portarà a terme la visita guiada ‘La ruta del formatge’, a càrrec de Pilar Aláez.

Per a prendre-hi part cal fer inscripció prèvia des de l’enllaç: www.agenda.laseu.cat/parlemdeformatge2022/ L’activitat té un cost de 4,50€ per persona.

Per a més informació sobre totes aquestes propostes que organitza l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell es pot enviar un correu a: info@espaiermengol.cat

TOTES LES NOTÍCIES