L’Espai Ermengol acollirà un punt d’informació dels espais naturals de l’Alt Urgell

El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat aquest dilluns la subscripció d’un conveni amb el Consell Comarcal de l’Alt Urgell per adaptar la sala superior de l’Espai Ermengol com a punt d’informació i divulgació dels valors dels espais naturals protegits de la comarca.

La intervenció té un pressupost de més de 36.600 euros, que s’assumirà a través d’una subvenció. El consistori urgellenc hi aportarà un total de 9.500 euros. El regidor de Promoció Econòmica, Jordi Pallarés, ha destacat la importància que té el fet d’acabar de dotar a aquest edifici de continguts i n’ha defensat el paper com a espai de dinamització econòmica i turística.

Abstenció de Progrés

La proposta de l’equip de govern (CiU) va rebre el suport de tots els grups presents en el plenari (ERC i ICV) i l’abstenció de Progrés, que va mostrar-se crític amb la inversió feta els últims anys en aquest espai del carrer Major. El seu portaveu, Òscar Ordeig, creu que caldria desestimar aquest projecte i apostar més fortament per la promoció del patrimoni, el centre històric i el Parc Olímpic del Segre.

Així mateix, reivindica que torni a reobrir-se l’Oficina de Turisme de la rotonda d’Andorra, on creu que és més útil el servei d’informació. En aquest sentit, Pallarés recorda que s’han dut a terme negociacions amb el Ministeri d’Hisenda per tornar a disposar d’aquest edifici, però no s’ha arribat a un acord.

En relació amb l’Espai Ermengol, el regidor d’ICV, Antoni Viñals, espera que en un futur es replantegi la utilització de l’edifici. Per la seva banda, el regidor d’ERC, Miquel Caminal, opina que donar vida a una planta en desús a l’immoble és una bona notícia, tenint en compte que es convertirà “en una eina més de promoció de la ciutat i la comarca”.