L’Espai Dinosfera tindrà a punt la nova museografia el 2014

palenteologiaL’espai Dinosfera de Coll de Nargó preveu tenir enllestida la seva plena museïtzació aquest any vinent. Així ho ha anunciat el director territorial del Departament de Cultura a Lleida, Josep Borrell, en el transcurs de les primeres Jornades d’Arqueologia i Paleontologia del Pirineu i Aran, que es van celebrar aquest divendres i dissabte passat a Coll de Nargó i a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, a la Seu.

El cap de mesozoic de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, Àngel Galobart, s’ha mostrat satisfet per l’anunci, ja que pot ajudar a arribar a l’objectiu plantejat pels experts des de fa temps: que Coll de Nargó esdevingui una visita de referència en el món dels dinosaures a escala europea.

Josep Borrell considera que les Jornades organitzades a l’Alt Urgell han estat un reconeixement als treballs d’investigació fets al Pirineu durant els darrers anys, tant en paleontologia com en arqueologia.

A més a més, Borrell creu que el gran nombre de treballs presentats demostra que hi ha hagut un augment de l’interès pel patrimoni.

L’activitat ha servit per debatre sobre aquestes recerques en un dels indrets on hi ha més activitat d’aquest tipus, com és Coll de Nargó.

Les jornades es van cloure dissabte amb una matinal dedicada a l’arqueologia, en què es van presentar treballs sobre Peramola, Noves de Segre, Ossera i Organyà, entre d’altres poblacions.

TOTES LES NOTÍCIES