joves-alvAquest dimarts 9 de desembre, l’espai d’informació i dinamització de joves del Servei de Joventut del Comú d’Andorra la Vella, que va ser inaugurat el 9 de desembre del 2004, celebra el seu desè aniversari.

Des de fa deu anys, el projecte d’informació i dinamització ha esdevingut una eina de joves i per a  joves, en un espai que durant 10 anys, ha estat ubicat a la segona planta del centre cultural d’Andorra la Vella, on s’hi pogut accedir per cercar i intercanviar informació sobre diferents temes d’interès juvenil: Formació, Treball, Salut, Habitatge, Participació, Cultura, …

L’espai ha esdevingut la porta d’entrada a diferents propostes i inquietuds de joves, tant individualment com en grup. Ha esdevingut un espai de trobada i de connexió per a professionals, associacions o particulars que realitzen o volen realitzar algun servei o projecte, per als joves o amb la gent jove de la parròquia en particular i del país en general.

El projecte disposa d’un equip, format de professionals que faciliten l’accés a tot tipus d’informació, que escolten i ofereixen orientació i assessorament tant per als joves com per a les seves famílies o professionals de diferents àmbits.

Durant aquests deu anys, les necessitats dels usuaris han anat canviant i, per tant, la informació que s’ofereix, alhora que les activitats realitzades s’han hagut d’adaptar a la realitat de l’entorn i a les demandes que s’hanplantejat. La flexibilitat, així com la creativitat en l’espai i dins del propi servei és l’única manera de treballar amb la població jove i ha estat la manera de mantenir i fer créixer en qualitat el Servei de joventut del Comú d’Andorra la Vella.

L’estadística mostra com els usuaris que consulten informació han disminuït gradualment, ja que les eines d’informació i els equips – ordinadors i mòbils – es troben molt més a l’abast dels adolescents i joves. Tot i això, durant 10 anys, s’ha guanyat en confiança i s’ha incrementat el nombre d’assessorament i acompanyaments, tot desenvolupant projectes clau que resolen o donen suport als joves amb necessitats molt específiques, com els grups de Dinamització, Jovial, Joves Emprenedors o Joves Actius, entre altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada