Han hagut de passar quatre anys però finalment els frescos de Santa Coloma tornen a exposar-se al públic. Aquest dijous s’ha inaugurat l’espai Columba on les pintures murals són el centre d’una visita dedicada a les pintures, el patrimoni i el romànic.

Personalitats polítiques van assistir a un acte molt significatiu. I és que aquesta és la culminació d’anys de feina per trobar un espai adequat per les pintures. El 2014 es van exposar per última vegada amb peces del patrimoni andorrà que es troben al MNAC i fa dos anys les peces que componen el conjunt es traslladaven a Patrimoni Cultural.

Columba neix amb la voluntat de ser el centre de les visites del romànic. Les pintures romàniques del segle XII ja tenen el seu propi espai a la sala principal de l’Espai Columba, un lloc de recolliment on entendre més sobre elles, la seva condició d’arrencades i altres que van patir la mateixa desventura.

Segons informa RTVA, la cap d’Àrea de Museus del Govern, Marta Planas, el va qualificar ahir durant l’acta d’inauguració com “un material didàctic molt interessant”, tot destacant el periple per tot Europa que han fet.

I en aquest camí per la sala en un videowall es descobreix on eren totes aquelles pintures que van marxar d’Andorra. Precisament Andorra Telecom s’involucra amb suports tecnològics en un nou projecte després del Carmen Thyssen Andorra.

La visita es completa amb una exposició d’objectes que tenen a veure amb la litúrgia, alguns procedents de l’antic centre del romànic de Pal. Entre les novetats, uns llums d’oli exhumats de Santa Eulàlia d’Encamp.

La visita a l’Espai Columba junt al videomapatge a l’església de Santa coloma es podrà visitar fins al 30 d’abril de manera gratuïta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada