L’Espai Actiu de la Seu, model dels serveis d’informació juveil

En el marc de la Trobada de Serveis d’Informació Juvenil de Catalunya (SIJ) celebrada ahir dimecres a Tarragona, l’Espai Actiu de Recerca de Feina de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell ha estat seleccionat com a model pel que fa a la formació i l’ocupació juvenil.

Per la regidora de Joventut de l’Ajuntament urgellenc, Meritxell Planes, aquest reconeixement “és molt positiu per a l’Oficina Jove, ja que això demostra que treballem pel bon camí, que l’equip tècnic realitza una bona tasca i que alhora es pugui implementar a d’altres territoris”. Planes també ha volgut remarcar al respecte que “l’Espai Actiu de Recerca Feina és un model de projecte que reforça i treballa una de les principals preocupacions actuals dels joves, la formació i l’ocupació juvenil”.

La trobada ha estat un espai de formació, reflexió i intercanvi d’experiències des d’un vessant pràctic i de treball conjunt entre els i les professionals de joventut en informació juvenil.

Les tècniques de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell han presentat el funcionament d’aquest servei juvenil a la nostra comarca en el transcurs d’aquesta jornada organitzada per la Xarxa Catalana de Serveis d’Informació Juvenil, que s’ha celebrat sota el lema ‘Connecta’t: serveis d’informació en xarxa per a la formació i l’ocupació juvenil’.

També durant aquesta jornada, el Servei d’Ocupació de Catalunya, ha posat com a “bon exemple” a seguir i “com una bona eina de treball en xarxa entre els agents laborals del territori i com un bon servei d’atenció als joves i la població en general” la jornada pràctica, realitzada aquesta setmana tot coincidint amb la commemoració del Dia d’Europa, d’informar i assessorar als i les joves alturgellencs sobre mobilitat internacional a l’hora de buscar feina, desenvolupar pràctiques fora del nostre país, així com poder participar d’un projecte de voluntariat en algun país de la Unió Europea.

Recordem que l’Espai Actiu de Recerca de Feina que ofereix l’Oficina Jove de l’Alt Urgell a la Seu està obert als i les joves tots els dilluns al matí, i els dijous al matí a l’Ajuntament d’Oliana. Aquest servei està recolzat pel SOC, tècnics de promoció econòmica i pels agents que atenen els usuaris en recerca de feina.

(Foto: Ajuntament de la Seu d’Urgell)

 

 

TOTES LES NOTÍCIES