L’església del Santuari del Sant Crist de Balaguer, reconeguda com a Basílica Menor a petició de Vives

El Bisbat d’Urgell ha comunicat que el Sant Pare Francesc, a través d’un rescripte de la Congregació per al Culte Diví signat pel Cardenal Robert Sarah, ha concedit a l’església del Santuari del Sant Crist de Balaguer el títol de Basílica Menor. Aquesta concessió respon a la petició efectuada per l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives. Està previst que la celebració tingui lloc coincidint amb les festes del Sant Crist, el proper 9 de novembre, i que la celebració estigui presidida pel mateix Vives.

El títol de Basílica Menor és concedida pel Papa a aquelles esglésies més importants que, en atenció a la seva història i cultura, vida litúrgica i pastoral, són particularment significatives.

El Santuari del Sant Crist de Balaguer se suma així a les altres quatre basíliques menors amb què compta la diòcesi d’Urgell: la SE Catedral de Santa Maria de la Seu d’Urgell, la Basílica de la Mare de Déu de Valldeflors de Tremp, la del Santuari de Meritxell i la del Santuari de Núria.

(Text i foto: ANA)