L’església de San Fantin acollirà les obres de la Biennal de Venècia

El ministeri de Cultura ha decidit que l’església de San Fantin sigui la seu del pavelló andorrà a la Biennal de Venècia 2013. L’església de San Fantin gaudeix d’una ubicació excel·lent. Està situada davant del Teatre de la Fenice i és molt propera (200 metres) a la plaça San Marco.

Un dels factors decisius en la decisió de la nova ubicació ha estat l’espai. Disposa de 400 metres quadrats, un 33 per cent més que San Samuele, la ubicació anterior, una superfície més apropiada per l’exhibició de les obres de gran format dels tres artistes andorrans

El patriarca de Venècia, propietari de l’església de San Samuele, havia presentat objeccions per les dimensions del muntatge, atès que es tracta d’un espai expositiu però també obert  al culte. El ministeri va acordar resoldre el contracte i optar per la que va considerar al seu dia la segona opció, una opció que no suposa cap limitació de l’obra que s’hi exposa, un concepte que el ministeri de Cultura considera essencial per a la llibertat expressiva dels artistes. L’església de San Fantin, que està tancada actualment al culte, va acollir en edicions anteriors la representació d’Ucraïna.

El comissari per a la participació andorrana a la Biennal de Venècia 2013, Henry Périer, i els sotscomissaris, Rut Casabella, Ermengol Puig i Francesc Rodríguez, han avaluat i comprovat aquest dijous la pràctica finalització de les obres escollides per representar el nostre país al certamen internacional. Tant el comissari com els sotscomissaris han expressat una gran satisfacció pel resultat assolit pels artistes.