L’esforç de Marc Carol-Evgeniy Makushin no va tenir recompensa a Navarra

marc-carolMarc Carol-Evgeniy Makushin al volant del Seat León de l’equip Baporo Motorsport, no van tenir un cap de setmana afortunat en el Circuit de Navarra en la disputa del quart meeting del Campionat d’Espanya de Resistència 2015.
La sisena plaça en la primera carrera i la setena en la segona, en aquest cas després de no poder completar les dues últimes voltes de la prova, van quedar molt lluny dels objectius marcats en la tornada a la competició després de període de vacances estivals.

La climatologia es va mostrar favorable amb els equips participants en la pista de Los Arcos. A part dels entrenaments lliures inicials, els pilots sempre van trobar l’asfalt sec encara que en alguns moments l’amenaça de pluja va estar molt present.

Com hem esmentat, la primera tanda d’entrenaments lliures es van disputar amb la pista mullada, la majoria dels pilots es van mantenir conservadors en aquests compassos inicials i es van limitar a tenir un primer contacte amb el traçat i a rodar material que després es necessitaria en les carreres.
Els entrenaments cronometrats no van tenir el desenllaç esperat sobretot per a Marc Carol: “En la qual havia de ser la meva volta bona m’he trobat un rival en plena traçada que m’ha fet perdre unes dècimes importants”. Carol amb un crono de 1’48”723 va haver de conformar-se amb la quarta plaça (tercer vehicle D1) i en conseqüència prendre la sortida des de la segona línia de la graella de sortida. Per la seva banda Makushin va parar el crono en 1’50”121 i va ocupar la sisena plaça en la segona sèrie d’entrenaments oficials.

L’handicap (més de 35” de diferència amb els seus rivals directes) havia de ser la gran dificultat a superar a la 1ª carrera, i en aquest cas les previsions es van complir. Carol va protagonitzar una gran sortida i va superar als rivals de classe que sortien per davant. Va ampliar les distàncies a mesura que avançava la carrera i va entrar en el pit-lane per cedir el volant del León a Makushin. Quan el pilot rus va reprendre la marxa, varis dels rivals ja estaven a la pista, es situava en la part posterior del grup de participants (11ª posició). En les tres últimes voltes encara va poder recuperar tres posicions quedant al final en la sisena posició de la categoria D1.

A la 2ª carrera, amb un handicap menor, les possibilitats de podi eren moltes per a l’equip de Baporo Motorsport. Va prendre la sortida Makushin des de la cinquena plaça de la graella i el ritme constant que va imprimir des del l’inici li va permetre mantenir la posició durant tot el seu relleu. Amb l’entrada de Carol, les diferències amb els rivals que el precedien van anar  disminuint fins que en ple atac a la tercera plaça (segona de la categoria D1), va sortir a relluir la poca fiabilitat del sistema de frenada del seu vehicle i no va poder seguir en carrera. El pilot andorrà estava molt contrariat en arribar al box: “He pogut evitar el toc però era impossible seguir. Ha estat una llàstima perquè crec que podíem aconseguir la segona plaça de la categoria D1, una bona classificació per seguir pensant en el títol”.

El cinquè i penúltim meeting del CER 2015 es disputarà en el circuit d’Estoril (Portugal) els dies 10 i 11 d’Octubre.

Resultats CER 2015 (D1) – Circuït de Navarra.

1ªCarrera:
1.–Fontes-Oriola (Seat León)  51’29”726, 2.-David Cebrian (Seat León), a 7”615, 3.-Ampolo-Navarrete (VW Siroco), a 8”860, 4.-Calvet-De Castro (VW.Sirocco) a 29”218, 5.-Lesoudier-Cousin (Seat León), a 42”250,
6.-Carol-E.Makushin (Seat León) a 52”543.

2ªCarrera:
1.-David Cebrian (Seat León) 50’07”379, 2.-Font-De Diego (Seat León) a 16”870, 3.-Dinitriev-Montserrat (Seat León) a 23”119 4.-Calvet-De Castro (VW.Sirocco) a 49”740, 5.-Fernandez-Näs (Seat León)  a 50”288…
7.-Carol-E.Makushin (Seat León) a 2 voltes.

Text i foto: Fotoesport