L’escultura ‘Esforç’ ret un homenatge als ciclistes a la Coma d’Arcalís

La Coma d’Arcalís ja té el seu homenatge als ciclistes. És l’escultura ‘Esforç’, obra de Faust Campamà que s’ha inaugurat aquest dilluns en un acte que ha comptat amb la presència del ministre de Turisme, Francesc Camp; el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, i de l’artista.

Camp ha recordat que la Coma d’Arcalís és un lloc emblemàtic per al ciclisme perquè de les quatre vegades que una etapa del Tour ha acabat al país, tres ha estat en aquell indret. Per Josep Àngel Mortés, l’escultura suposa un atractiu més per a la parròquia ordinenca i ha volgut fer esment a la quantitat de cicloturistes que passen per la Coma. En aquest sentit, el ministre de Turisme ha volgut fer referència a que ja hi ha 32 hotels a Andorra que estan adaptats per a ells, amb llocs per guardar les bicicletes i menús apropiats per als esportistes. També ha enumerat la quantitat de proves ciclistes i cicloturistes que es fan a Andorra i el bon número de participants que apleguen. Precisament aquest proper cap de setmana es disputa una nova edició de la Volta als Ports.

‘Esforç’ és una simbosi de l’esportista i la bicicleta que destaca el seu esforç en una pujada. L’escultor Faust Campamà ha explicat que el seu pare era ciclista i que hi ha un negoci familiar a Barcelona que porta el seu cognom. Campamà creu que, a partir d’ara, la seva obra serà molt fotografiada perquè tots els ciclistes que arribin a l’indret voldran la seva fotografia, tal com succeix amb l’escultura de Philippe Lavaill en homenatge a ‘Purito’ Rodríguez que corona el coll de la Gallina.

TOTES LES NOTÍCIES