escudella escaldes

Els Amics del Pont dels Escalls van deixar l’any passat d’organitzar l’escudella de Sant Antoni per “un malentès”, segons ha explicat la consellera del comú, Núria Barquín. Enguany, però, han recuperat l’organització i una trentena d’escudellers coordinats per Joan Anton Garcia han cuinat 2.500 racions d’escudella de Sant Antoni que han fet justes per proveir a tots els que s’han aplegat a la plaça dels Dos Valires a gaudir de l’esdeveniment sota un sol radiant. La novetat de l’edició, a part de la recuperació de l’organització tradicional, ha estat la venda del plat de l’any passat -a banda de l’actual-, que no es va mantenir, provocant la queixa de moltes persones que col·leccionen aquest objecte any rere any. Garcia ha destacat la importància que no es perdi la tradició: “és important que es faci, que ho fem nosaltres, per això es va fundar l’associació en el seu moment, no volem que es perdi l’escudella”.

Fa fa 32 anys que existeix l’Associació dels Amics del Pont dels Escalls, amb l’objectiu de tirar endavant aquesta festa popular. Enguany una trentena d’ells, la majoria d’aquest barri escaldenc, han cuinat des del divendres una escudella que aquest matí a les 6 ja començaven a fer bullir, mentre uns altres tallaven la verdura. El seu cap, el Joan Anton Garcia, ha assegurat que s’han preparat 2.500 racions, de les quals no n’ha quedat ni una, només el caldo, que alguns golafres han continuat repetint.

L’èxit de la diada ha estat acompanyat pel temps, amb un sol radiant, tot i que la corporació comentava que amb la recuperació de l’emplaçament antic les escudelles queden a cobert, per si plogués. Després de la benedicció del mossèn de la parròquia, tothom s’ha afanyat a aplegar-se a la cua, mentre els polítics de la parròquia es reunien al voltant de l’escudella de la corporació. Entre ells el cònsol menor, Marc Calvet, o la cònsol major, Trini Marín, que s’ha retardat perquè estava oficiant uns casaments. També representants de la parròquia en la política nacional, com el síndic general en funcions, Vicenç Mateu i la consellera general en funcions Rosa Gili.

Tots dos han reconegut que l’escudellada és un moment en què es produeixen moltes trobades polítiques i, tot i que el síndic ha insistit que creu que s’ha de fer política durant tot l’any, “qualsevol presència d’un polític ara mateix serà interpretada en clau electoral”. En aquest sentit Mateu ha confirmat la ja anunciada candidatura demòcrata amb Miquel Aleix i ell mateix a la llista electoral de la parròquia. Gili, per la seva banda, ha aprofitat per anunciar que un acord entre el PS i els Verds per a aquestes pròximes eleccions “està bastant ben encaminat”, mentre que la seva presència com a número dos de la llista nacional “és una probabilitat, però una mica prematur per dir-ho”. L’absència més sonada ha estat la del cap de Govern, Toni Martí, que, segons ha reconegut posteriorment, estava treballant en les llistes electorals a la parròquia de Sant Julià de Lòria.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada