escudella seu

La Confraria de Sant Antoni Abat de La Seu d’Urgell ha celebrat avui dissabte la festivitat del seu patró amb el repartiment de més de 3.000 racions de la tradicional escudella d’aquesta diada. L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, i la regidora de Salut de l’Ajuntament urgellenc, Montserrat Bonet, han presidit, juntament amb els membres de la confraria, els diversos actes de celebració que es porten a terme en aquesta festa dels pagesos, carnissers i cansaladers en plena ‘Setmana dels Barbuts’.

També enguany, un gran nombre d’urgellencs s’han donat cita al passeig Joan Brudieu, lloc on s’elabora ja de bon matí aquest plat típic de Sant Antoni, per poder tastar aquesta menja típica d’hivern. Els confrares han eleborat la tradicional escudella de Sant Antoni, amb uns 800 quilos d’aliments, entre verdures, llegums, carn de porc i de vedella.

La jornada de Sant Antoni s’ha iniciat a les 12 del migdia amb la missa solemne a la catedral de Santa Maria d’Urgell, on s’ha oficiat la tradicional benedicció i repartiment del ‘Panet de Sant Antoni’.

A la sortida d’ofici, s’ha beneit els animals davant Sant Domènec. Tot seguit ha tingut lloc la lluïda passejada pels carrers del centre històric de La Seu fins arribar al passeig Joan Brudieu. Allà s’han fet els tradicionals ‘Tres Tombs’, encapçalats pels tres’banderers’ : Òscar Canillo Mantruit, el nou banderer el qual duia el pendó de la Confraria de Sant Antoni Abat, acompanyat a banda i banda pel banderer proposat i el banderer sortint, Antoni Riu Tarrés, i Albert Soldevila Travé, respectivament.

(Text i foto: Ajuntament Seu d’Urgell)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada