portellaLa revista cultural andorrana ‘Portella’ ha publicat el seu nou número, que té com a tema central l’escriptora Isabelle Sandy i la seva relació amb el Principat.

Isabelle Sandy -nom artístic d’Isabelle Fourcade- va néixer a Cos, a l’Arieja, l’any 1884, i va morir el 1975. Va ser autora d’una quarantena de novel·les i contes, principalment adreçats a joves, i va escriure en diverses revistes i diaris.

Al llarg de la seva trajectòria com a escritora i animadora cultural, Sandy va mantenir un intens contacte amb Andorra, principalment a través de les seves aparicions a Ràdio Andorra. També va dedicar una trilogia al país pirinenc, que es va iniciar el 1923 amb Andorra o els homes d’aram. Als seus textos, l’autora idealitzava el Principat com un país aturat en el temps enmig d’una Europa en constant conflicte.

El nou número de ‘Portella’ també inclou, entre d’altres, un article sobre el dibuixant Jan, autor del personatge de còmic ‘Superlópez’, que ha dedicat a Andorra una de les seves aventures.

Entre els col·laboradors d’aquesta edició hi ha Ermengol Puig, Tony Lara, Esther Jover i Ramon Berga.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada