Els nens i nenes de l’escola Rosa Campà de Montferrer tornen a organitzar un any més l’aplec de la Trobada en col·laboració amb les veïnes i veïns del poble. L’aplec de la Trobada va ser recuperat pels mateixos infants i gràcies al projecte l’Escola Adopta un Monument impulsat a l’escola Rosa Campà ara fa sis cursos i a la iniciativa dels nens i nenes que, després d’haver anat a entrevistar els padrins i padrines del poble, van decidir dedicar-se a recuperar l’aplec el màxim fidel al que la gent gran els havia explicat però alhora introduint alguna activitat nova.

Des d’aleshores que els infants grans de l’escola Rosa Campà van passant cada curs la informació recollida i el treball fet als companys i companyes més petits. D’aquesta manera es garanteix la continuïtat del projecte, que fins i tot compta amb la col·laboració dels companys i companyes que ja han passat a l’institut però que hi segueixen participant.

Enguany l’aplec és el dia 2 d’abril. La festa començarà a les 11.30 h amb la tradicional processó des de l’església de dalt al poble fins a l’ermita de la Trobada i tot seguit hi haurà la missa. En acabar, ballada de sardanes i el vermut. Al migdia es farà la ja tradicional arrossada popular, que es fa des de que es va recuperar l’aplec (places limitades) i de postres, un concurs de mones.

A la tarda els nens i nenes més grans de l’escola oferiran una visita guiada a l’església i per finalitzar la festa hi haurà el ball de tarda i inflables per als més petits.

 

Durant tot el dia els infants també han preparat una exposició de fotografies antigues, oberta a rebre noves imatges antigues de l’aplec de la Trobada i una paradeta on vendran postals, imants i les típiques pilotetes de l’aplec, elaborades conjuntament amb dos veïnes del poble.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada