escola-musica-seu

Un total de 300 alumnes iniciaran el pròxim mes de setembre el nou curs 2014-2015 les classes a l’Escola de Música, dels quals un 10% són alumnes empadronats en d’altres poblacions de la comarca de l’Alt Urgell.

El canvi en els paràmetres pel que fa a les quotes de l’Escola Municipal de Música, substituint l’actual sistema de subvencions, que té en compte la situació de padró, per una quota única per a tots els alumnes no ha fet disminuir el nombre d’alumnes matriculats al centre. Pel regidor d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Seu, Jordi Martin, “això demostra tant l’interès en la formació musical per part d’usuaris i famílies, fet a valorar molt positivament pel creixement personal que comporta, com la confiança en l’escola municipal de música, en general, i més concretament en els professors que hi imparteixen les classes”.

Recordem que el motiu d’aquest canvi -tal i com ha succeït amb la llar d’infants Els Minairons- es deu a la llei estatal que obliga les famílies a declarar les subvencions rebudes, fet que provocaria un greuge econòmic a tots els receptors d’aquestes ajudes.

Balanç curs 2013-2014

Pel que fa al recent finalitzat curs 2013-2014, des de la direcció de l’Escola Municipal de Música se’n fa un balanç “força positiu”, en el qual destaca la celebració del quinzè aniversari d’aquest centre amb un seguit d’actes i activitats com la Cantata de Rock Català on hi van participar també les escoles de música de Berga, Puigcerdà i Andorra; els concerts que van oferir les diverses agrupacions musicals de la pròpia escola; els intercanvis musical de la Big Band de l’Escola amb l’Institut de Música d’Andorra o la celebració de la primera setmana cultural, la qual es vol repetir de cara al pròxim curs.

També destaca que els 6 alumnes de l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell que s’han presentat a la prova d’accés al primer grau professional han obtingut una “molt bona qualificació”.

I una altra activitat que ha obtingut un gran èxit de participació i de públic ha estat el recent concert de fi de curs que va tenir lloc a la plaça de Les Monges el passat 21 de juny, on hi van prendre part els alumnes de l’escola acompanyants pels seus professors.

“Des d’una perspectiva cultural, és important que l’escola continuï fent-se present a la ciutat, que en part continuï fent-se-la seva, participant com participa activitats diverses i obrint alhora les seves portes a la resta de veïns, ja que sens dubte aquesta reciprocitat ens enriqueix a tots”, ha manifestat Jordi Martin.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada