Demà dimarts, dia 6, i fins dijous 8 de març, l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell celebra la seva cinquena Setmana Cultural amb una programació plena d’activitats adreçades tant a l’alumnat del centre com obertes al públic.

Les propostes pensades expressament pels i les alumnes de l’escola són: els tallers sobre la cantata “La Fada de Dringuen Dingue”, per a nens i nenes de sensibilització, que interpretaran el dia 8 d’abril al Teatre Kursaal de Manresa amb alumnes de les escoles de música de la Catalunya Central; tallers sobre la història i manteniment de diferents instruments que es poden cursar a l’Escola de Música; taller de percussió “Drumcircle” impartit per Santi Carcasona; i taller de d’improvisació amb l’acordió a càrrec de Josep Vilarrubla, entre altres.

Les activitats obertes al públic, com el taller del Cor de Noies, que tindrà lloc demà dimarts a dos quarts de vuit del vespre, a la sala de la Immaculada; el taller de Gospel, dimecres a dos quarts de sis de la tarda; el Concert-Assaig de la Big Band també dimecres a tres quarts de vuit del vespre o el concert de l’Orquestra Simfònica el dijous, a les vuit del vespre, ambdós a la sala d’audicions de l’Escola de Música.

A més a més, i per segon any, l’escola oferirà concerts al Taller Claror (dimecres 7 de març) i al Centre de Dia de la Fundació Sant Hospital (dijous 8 de març), amb l’objectiu d’apropar la música a col·lectius amb mobilitat reduïda per tal que puguin gaudir-ne de la mà dels alumnes. En aquest sentit, des de l’escola es vol agrair la bona disposició dels tres centres cap aquesta proposta.

 

Presentació-concert: titulacions de músiques actuals

També en el marc de la setmana cultural, l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell, juntament amb l’Escola Superior de Música (ESM) Jam Session, han organitzat per dimecres 7 de març, a dos quarts de sis de la tarda, a la sala la Immaculada, una presentació-concert sobre les titulacions de músiques actuals.

Aquest acte anirà a càrrec de Luis Blanco (director) i Jeroni Pagan (cap d’estudis) de l’ESM Jam Session. Aquest centre, fundat l’any 1998, va assolir omplir un gran buit docent en l’àmbit d’estudis superiors i oferint l’únic títol superior de música en les especialitats d’interpretació, pedagogia i sonologia en l’àmbit de les músiques avançades, noves tendències i en rock.

En acabar la presentació, hi haurà un concert dels grups de combos de les escoles municipals de música de la Seu d’Urgell i de Puigcerdà, acompanyats per Luis Blanco i Jeroni Pagan.

Tant la conferència com el concert són oberts al públic en general.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada