L’Escola Municipal de Música de la Seu celebra els seu vintè aniversari amb petits concerts al carrer

L’Escola Municipal de Música (EMM) de la Seu d’Urgell ha organitzat per la setmana vinent, entre els dies 18 i 21 de juny -coincidint amb el final de curs escolar- un seguit de petits concerts per celebrar el vintè aniversari del centre, els quals tindran lloc en diferents espais a l’aire lliure de la nostra ciutat.

Des de la direcció de l’escola s’afirma que “volem d’aquesta manera celebrar que el centre ha fet ja vint anys, i com es va dir a l’inici de curs, tornar la confiança que tant l’Ajuntament de la Seu d’Urgell com tota la població ha dipositat en els estudis musicals a la ciutat”.

L’Escola Municipal de Música dóna les gràcies “tant a la Germandat de Sant Sebastià com al Bisbat d’Urgell per col·laborar i donar suport, així com a tot l’alumnat que estudia o ha estudiat a l’escola durant tot aquests anys, als familiars que ens han acompanyat, a totes les persones de les diferents àrees de l’Ajuntament que donen sempre un cop de mà per a que tot surti rodat, als tècnics de cultura, regidors i regidores, alcaldes i tot l’equip humà i de professionals que forma part d’aquesta gran família”.

Els concerts

El primer concert d’aquesta programació commemorativa serà el dimarts 18 de juny, a la plaça Patalín on hi actuaran els grups d’acordions cromàtics i diatònics (18:30 hores), el Cor Jove (19:30 hores) amb la nit com a fil conductor i el Cor de Noies (20:15 hores).

Dimecres 19 de juny, a la plaça de les Monges, es realitzarà el Concert ‘Multipianos’ on 6 pianos tocaran a la vegada amb l’orquestra, i que per l’ocasió comptarà amb la col·laboració de l’Orquestra de Cambra Cadí. El concert tindrà lloc a les 20 hores. Tot seguit, el torn serà del professorat del centre, que oferirà un concert amb repertori variat. Aquest concert està organitzat conjuntament amb la Germandat de Sant Sebastià.

Dijous 20 de juny, el pati de la biblioteca Sant Agustí acollirà el grup de guitarres clàssiques (18:30 hores), el combo de música moderna (19:15 hores) i la Big band (20 hores).

La setmana de concerts es clourà el Dia de la Música, divendres 21 de juny, amb dos actes per a tots els públics. El primer se celebrarà a les 17 hores, que s’inclou dins el Pla Educatiu d’Entorn, amb l’Orquestrina Trama que farà un taller de danses per a tots els infants de les escoles de la Seu d’Urgell al Parc del Valira.

El mateix divendres 21 de juny, a les 22 hores, als jardins del Seminari Diocesà acollirà el concert cloenda amb l’Orquestrina Trama. Durant el mateix concert es presentarà la cançó ‘20 anys Escola Municipal de Música’, composada per l’alumne de l’escola Pau Martí Clotet.Aquest acte és gratuït i obert a tota la ciutadania.