agolsL’escola Els Agols de Montferrer canvia el nom del centre en homenatge a l’antiga mestra i directora de l’escola, Rosa Campà

Rosa Campà, nascuda a Martinet l’any 1946, va ser mestra i directora de diferents escoles, a Sabadell, Ballestar, Lles, Viliella o Montellà, entre d’altres.

Els darrers sis anys va ser directora i mestra a l’escola Els Agols de Montferrer, on es va jubilar l’any 2006, però a la qual va seguir vinculada per ser mare de nens de l’escola i per múltiples col·laboracions.

La Rosa va ser una mestra excepcional, reconeguda arreu de Catalunya per la seva vàlua professional a les escoles rurals. També va ser impulsora de la creació de les ZER’s, Zones d’Escolaritat Rural.

A banda de la valuosa tasca pedagògica, també va ser gràcies a la seva feina i dedicació que avui gaudim d’una escola nova. Ella va impulsar la creació de l’escola nova, on es van traslladar fa només 5 anys.

Enguany hi ha prevista l’ampliació de l’escola amb dos aules més pel fort augment de matrícula del centre. A l’escola li agrada recordar que el primer projecte que va veure la Rosa ja contemplava aquestes dos aules de més, classes que més tard van retallar-se com a conseqüència de la crisi econòmica.

Enguany, aquell projecte inicial pel qual va lluitar la Rosa, es completarà.

En record d’una gran mestra i persona, avui l’escola passa a anomenar-se Rosa Campà.

Text i foto: Escola Rosa Campà

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada