El Centre Superior d’Hosteleria del Mediterrani, que obrirà portes el proper mes de setembre a Sant Julià de Lòria, oferirà un total de cinc formacions de grau mitjà i superior. Així ho ha donat a conèixer aquest dimarts el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, durant la seva compareixença davant la Comissió Legislativa d’Educació, Recerca, Cultura i Esports.
Concretament, s’oferiran formacions de grau mitjà de forneria, pastisseria i confiteria; de serveis en restauració i també de cuina i gastronomia. També s’impartirà una formació de grau superior de direcció de cuina i una formació superior de serveis de restauració.
A preguntes de la consellera demòcrata Meritxell Palmitjavila, Jover ha deixat clar que l’objectiu és que aquestes noves formacions no representin una competència per a les que ja fa anys que ofereix el Lycée Comte de Foix en l’àmbit de l’hostaleria i la cuina.
En aquest sentit, ha explicat que es va instar els responsables del Centre Superior d’Hosteleria del Mediterrani que es posessin en contacte amb els del Lycée per veure de quina manera “es poden complementar i no fer-se competència”. El ministre ha assegurat que “vigilarem” que això no passi, tot i que s’ha mostrat convençut que el públic al qual van dirigits els dos centres és molt diferent, ja que el de Sant Julià estarà més enfocat a “atreure estudiants de fora del país”.