pares-nordNovetats en aquesta nova edició de l’Escola de pares i mares de les Valls del Nord. D’una banda, pel que fa a les temàtiques, que s’intenten ajustar al màxim a les necessitats dels usuaris; i d’altra banda, pel que fa a la creació d’unes taules de treball, que seran un espai generador d’idees, propostes i intercanvis sobre les inquietuds dels pares-educadors.

Aquesta serà la cinquena edició de l’Escola que, com explica la consellera de l’Àrea Social de la Massana, Pilar Gabriel, “pretén millorar la qualitat de l’atenció als fills”. La seva homòloga d’Ordino, Lucia Muñoz, afegeix que “ningú neix ensenyat, i en aquest espai els pares aprendran a enfrontar-se amb els problemes que van sorgint”.

Els tallers aniran a càrrec de les psicòlogues Sònia Bigordà i Mariona Buxó, del centre Psico B. Els cinc grans temes que tractaran són: normes i límits (21 de gener), com detectar el consum de drogues (4 de febrer), el dol a la infància i adolescència (11 de març), influències de les xarxes socials (15 d’abril) i la gelosia en l’àmbit escolar i familiar (6 de maig). El valor afegit d’aquest curs són les taules de treball “en què els mateixos pares demanaran en funció dels seus interessos i de les seves problemàtiques personals”, afirma Bigordà. Hi haurà una bústia de suggeriments oberta a totes les propostes. En total seran cinc taules de treball (27 de maig, 7 d’octubre, 4 de novembre, 25 de novembre i 9 de desembre).

La dinàmica de totes les sessions serà interactiva. “No només seran xerrades informatives, sinó que hi haurà exercicis, treballs de reflexió i casos pràctics perquè es puguin els pares puguin aplicar els coneixements adquirits”.

No hi haurà l’obligació d’assistir a totes les sessions sinó que cadascú pot triar en funció dels interessos. Els tallers es faran a les 21.30 h, de forma alterna a les cases pairals de la Massana i Ordino.

Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer a les dues parròquies. Trobareu tota la informació a les webs dels dos comuns.

De moment, unes seixanta famílies ja s’han beneficiat d’aquest servei, obert a tothom i gratuït.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada