escola-pares-seuL’Escola de Pares de la Seu d’Urgell segueix amb el cicle de conferències programat per aquest curs 2013-2014 amb la celebració de 10 xerrades més que tindran lloc entre aquest mes de febrer i el pròxim mes de maig, adreçades i obertes a totes les famílies alturgellenques.

Les conferències s’engloben en diferents temàtiques que van des dels d’aprenentatge, la seguretat a la Xarxa, la gestió d’emocions fins els trastorns alimentaris, qüestions sanitàries i els jocs per a totes les edats.

La pròxima xerrada serà el divendres 21 de febrer, a les 19.30 hores a la Biblioteca Sant Agustí, a càrrec de la neuropsicòloga Sandra Navarro que farà una introducció als principals trastorns de l’aprenentatge. Aquesta conferència s’emmarca en el cicle dedicat a “trastorns de l’aprenentatge”.

La següent d’aquest cicle serà el divendres 21 de març, a les les 19.30 hores, amb una xerrada sobre el TDAH a càrrec de Susanna Forné, neuropsicòloga, i Meritxell Pinyol, psicopedagoga. La següent serà dissabte 5 d’abril, a les 11 del matí, sobre discalcúlia i trastorns de la coordinació motriu, a càrrec d’Anna Sanguinetti, neuropsicòloga UTAE. Per dissabte 10 de maig, a les 11 del matí, es parlarà sobre la dislèxia, a càrrec de Susanna Forné, neuropsicòloga.

La temàtica dedicada a la seguretat a la Xarxa, el pròxim dijous 27 de febrer, tindrà lloc una nova xerrada per abordar qüestions sobre configuració de routers, wifi, contrasenyes segures, tallafocs, privadesa a Facebook, xarxes socials, seguretat en smartphones, entre d’altres. La sessió anirà a càrrec d’Ester Collado, dinamitzadora del Punt Òmnia de la Seu d’Urgell, i per César Isla, responsable de Relacions amb la Comunitat dels Mossos d’Esquadra de la capital alturgellenca. Tindrà lloc a les 19 hores a l centre cívic l’Escorxador de la Seu d’Urgell.

Pel dijous 13 de març hi ha organitzada la segona part de la xerrada “Cuando los pequeños problemas se hacen grandes”, a càrrec del pediatre Oscar Rosell, de Pediatria dels Pirineus. Serà a les vuit del vespre a l’escola Pau Claris.

La xerrada dedicada a trastorns alimentaris que porta per títol “La prevenció: un repte per a tots” tindrà lloc dijous 3 d’abril, a les vuit del vespre, a l’escola La Valira. La sessió, que se centrarà en la promoció d’hàbits i estils de vida saludables anirà a càrrec de Susagna Nevado, directora de l’àrea de l’Alt Pirineu i Aran de Sant Joan de Déu de Lleida.

Per divendres 9 de maig tindrà lloc una sessió de formació en reanimació cardiopulmonar, adreçada explícitament als alumnes de cicle superior de primària. Anirà a càrrec de membres del Comitè RCP de la Societat Catalana de Pediatria, i es farà a les instal·lacions del Parc del Segre de la Seu d’Urgell, de deu del matí a dos quarts de dotze del migdia.

Per divendres 9 de maig hi ha organitzada una xerrada oberta a tota la població urgellenca sobre vacunes i altres temes pediàtrics que anirà a càrrec de Santi Garcia-Tornel, de l’Hospital sant Joan de Déu de Barcelona; Amalia Arce, de l’Hospital de Nens de Barcelona; i Josep Marès, de l’Institut Pediàtric Marès-Riera de Blanes. Aquesta xerrada, on es podran aclarir dubtes i fer preguntes per part del públic assistent, tindrà lloc a les vuit del vespre a la sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell.

L’última xerrada d’aquest cicle de conferències de l’Escola de Pares de la Seu d’Urgell serà el dissabte 24 de maig titulada ‘Créixer jugant’ a càrrec de Xavier Socias. La xerrada vol ser una activitat teoricolúdica per a totes les edats. Tindrà lloc a les 11 del matí a la Biblioteca de Sant Agustí de la Seu d’Urgell.

L’Escola de Pares de la Seu d’Urgell és una iniciativa oberta i de cooperació entre el Servei Educatiu del Departament d’Ensenyament i l’Ajuntament urgellenc i les entitats municipalistes emmarcada en el Pla Educatiu d’Entorn. Amb aquest cicle de xerrades es pretén “crear espais de trobada i d’intercanvi d’informació sobre temes que ens preocupen”.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada