L’Escola de Música de la Seu participa en el concert que culmina el 25è aniversari de l’ACEM

L’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell participarà aquest diumenge 10 de juny al concert multitudinari que tindrà lloc a l’una del migdia al RCDE Stadium Cornellà-El Prat, i que servirà per culminar la celebració del 25è aniversari de l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM).

El centre urgellenc hi participarà amb 90 alumnes, acompanyats pels seus professors, que formaran part dels més de 5.500 músics d’entre 8 i 80 anys provinents de 82 escoles de música de tot Catalunya.  

Es tractarà d’un dels concerts més multitudinaris que s’hagi fet fins ara a Catalunya amb músics de totes les disciplines que durant una hora interpretaran diferents temes guiats per la batuta de Manel Camp, que se situarà al centre del RCDE Stadium de Cornellà-El Prat.

L’objectiu de l’ACEM és convertir el concert en una gran festa de la música que comptarà amb la participació d’un cor de 1.500 cantants, una formació de 1.200 músics de corda fregada (violí, viola, violoncel i contrabaix), una banda amb 1.500 instruments de vent, al voltant de 750 guitarristes i baixistes amb instruments tant clàssics com elèctrics, 300 percussionistes i un grup de 100 ballarins.

A més, la cita també comptarà amb una formació de 300 músics de cobla i tradicionals amb instruments tan variats com els acordions, fiscorns, flabiols, graelles, tarotes o timbals. Dins d’aquesta formació hi ha un grup de 50 alumnes bascos convidats per l’ocasió que són especialistes en la tikitrixa, un instrument tradicional basc similar a l’acordió.

L’ACEM Jazz Band, la banda de jazz conformada per alguns dels joves amb més talent de les escoles de música de Catalunya, també participarà en el concert durant el qual es tocaran vuit temes tan variats com Nostalgia in Times Square, de Charles Mingus, Ibiza Sunshine d’Aupa Quartet o La meva terra és el mar de Lax’n’Busto.

El concert estarà dirigit pel ja citat pianista, compositor i pedagog Manel Camp i set directors més que s’ocuparan de dirigir les diferents formacions. La direcció escènica anirà a càrrec d’Iban Beltran i les coreografies són obra de Toni Mira.  

Val a dir que la Seu d’Urgell ha estat un dels municipis que ha acollit un dels 8 concerts que durant els últims mesos ha organitzat l’ACEM arreu del país.

TOTES LES NOTÍCIES