L’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell fa 15 anys i ho celebrarà aquest divendres, 15 de novembre, amb un acte que tindrà lloc a dos quarts de set de la tarda a la sala de la Immaculada del centre culturals Les Monges i porta per títol ‘Celebrem-ho!’. Aquesta celebració és oberta a tothom.

La celebració del quinzè aniversari de la creació de l’Escola Municipal de Música de la capital alturgellenca comptarà amb les intervencions de l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, de la directora de l’escola, Sonia Lanau, i un dels alumnes d’aquest centre i alhora director de la UNED, Joan Mingorance.

L’acte seguirà amb la conferència “La importància de la música en edats primerenques” que pronunciarà Eulàlia Abad Roca, pedagoga i creadora del mètode ‘Música per créixer’.

Actuació musical

L’actuació musical dels alumnes Anna Rebés (piano), Maria Rebés (piano), Ariadna Guàrdia (violoncel), Vadim Hurtado (violí) i Keila Rosell (piano) tancarà aquest acte de celebració dels quinze anys de l’Escola Municipal de l’Escola de la Seu.

Fundada el 1998

L’Escola Municipal de Música es va fundar l’any 1998 i es va ubicar a l’edifici municipal del carrer Major, just on actualment es troba l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat. En aquell any l’escola tenia 80 alumnes matriculats on impartien classe un total de 10 professors.

L’any 2004 l’Escola Municipal de Música es va traslladar a la primera planta del centre cultural Les Monges. Actualment, el centre compta amb un total de 300 alumnes que van des dels 3 anys fins a persones grans, amb un total de 20 professors.

L’Escola Municipal de Música de la Seu imparteixen classes de sensibilització (a partir de nens i nenes de 3 anys); de nivell elemental; i de grau professional. També s’imparteixen un total de 17 instruments diferents. L’escola compta també amb set agrupacions musicals: la Big Band; el Cor de Noies; el Grup d’Acordions Cromàtics; el Grup d’Acordions Diatònics; l’Orquestra Simfònica; cant Coral i des d’aquest nou curs el Grup d’Improvisació.

Cantata de rock català

També durant tots aquests anys, l’escola han realitzat diversos intercanvis musicals amb d’altres escola de música de Catalunya i Andorra. En aquesta línia, el proper 23 de novembre tindrà lloc a la Seu d’Urgell una Cantata de Rock Català on hi prendran part l’Escola Municipal de Música de la Seu, l’Escola Municipal de Música de Berga, l’Escola Municipal de Música Issi Fabra de Puigcerdà i l’Institut de Música d’Andorra la Vella.

Cal destacar també que des de l’any passat, l’Escola Municipal de Música imparteix un curs de llenguatge musical per poder preparar la prova d’accés a primer grau professional, prova fixada per la Generalitat de Catalunya.

L’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell és un centre autoritzat per la Generalitat, fet que permet als alumnes que cursen ESO i batxillerat i estudis a l’escola de música poder demanar simultaneïtat d’estudis.

L’escola és membre de l’Associació Catalana d’Escoles de Música i Dansa de Catalunya (ACEM).

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada