L’Escola de Mares i Pares de les Valls del Nord vol incentivar que els assistents comparteixin experiències

L’Escola de Mares i Pares de les Valls del Nord inicia les seves sessions el proper dimarts 15 de gener amb la voluntat de guiar els pares en l’educació i convivència amb els fills i d’afavorir que els assistents intercanviïn experiències. Tal com han explicat les conselleres de Social de la Massana i Ordino, Maria Pilar Gabriel i Lucia Muñoz, l’èxit de les anteriors edicions anima a mantenir el projecte, i esperen que en aquesta edició se superin els divuit participants que es van reunir l’any passat. Les psicòlogues que ofereixen els tallers, Alicia Aleix i Bibiana Sans, han coincidit a convidar sobretot els pares, que són els que menys hi assisteixen, a participar en aquests cursos.

L’Escola de Mares i Pares de les Valls del Nord arriba, aquest 2013, amb cinc mòduls destinats a orientar els pares en l’educació amb els seus fills. Tal com han explicat les psicòlogues que ofereixen aquest curs, Alicia Aleix i Bibiana Sans, s’han ampliat els mòduls per donar una formació més extensa.

El primer mòdul se centrarà en la promoció d’una bona convivència familiar, aprofundint en qüestions de conducta, normes i límits que cal posar als fills, i com tots els altres mòduls estarà compost per dues sessions, una a Ordino i l’altra a la Massana. El segon mòdul tractarà sobre com aconseguir una comunicació fluida i pròxima amb els fills. En el tercer mòdul les psicòlogues plantejaran la qüestió de l’autocontrol que han de tenir els pares per no desbordar-se per les situacions i saber gestionar les emocions. En el quart mòdul es tractarà el pilar de la personalitat que cal consolidar durant la infància, i en el cinquè mòdul s’orientarà els pares perquè puguin prevenir el consum de l’alcohol i les drogues entre els menors.

La consellera de Benestar Social d’Ordino, Lucia Muñoz, ha animat els pares d’ambdues parròquies a participar en aquestes sessions gratuïtes i ha indicat que no es tracta només d’escoltar el que diuen les psicòlogues sinó que permet que els pares i mares interactuïn entre ells i comparteixin experiències i dubtes. De fet, tal com ha assenyalat la consellera de la Massana Maria Pilar Gabriel, aquesta eina permet guiar els pares i mares però també influeix en crear una cohesió entre els assistents i en afavorir les relacions socials.

En la darrera edició de l’Escola de Mares i Pares de les Valls del Nord hi van participar uns divuit pares i mares, i la psicòloga Alicia Aleix ha confiat que enguany s’incrementi el nombre d’assistents i ha animat, sobretot els pares a sumar-s’hi, ja que són els que solen ser més reticents.

TOTES LES NOTÍCIES