L’Escola de jardineria i art floral de la Massana obre inscripcions la setmana vinent

La Massana fa un pas endavant per consolidar-se com la parròquia de la planta i la flor. Si a través de la fira Andoflora s’ha intentat potenciar la part més creativa i formativa, ara hi haurà un espai fix d’aprenentatge i reciclatge. La nova Escola de jardineria i art floral obre les portes a l’octubre, amb la idea de ser “un espai de formació obert a gent de tot el país, tant professionals com aficionats a la jardineria, però també de les comarques veïnes, tant de França com de Catalunya”, ha assegurat el cònsol major, David Baró.

L’Escola està instal·lada a la caseta de fusta de Santa Caterina, just al costat de l’hivernacle, un espai ideal ja que així es podrà fer teoria i pràctica en un mateix espai. La gestió va a càrrec d’un centre de gran prestigi, l’Escola d’Art Floral de Catalunya. La seva directora, Roser Bofill, ha afirmat que la seva voluntat és que l’escola massanenca sigui “un centre obert, comptant amb els professionals del país, que integri per expandir”. Bofill ha explicat que inicialment s’impartiran classes trimestrals d’introducció a la jardineria adreçats a tots els públics i cursos monogràfics per als professionals que es vulguin reciclar. N’hi harà de reg, poda, fitosanitaris, utilització de la motoserra, gespes i disseny d’un petit espai. També s’han programat diversos tallers d’art floral, com per exemple, rams de mà, decoracions de Nadal o d’altres festivitats o centres de taula.

Però la voluntat del nou centre és anar més enllà i en el futur poder oferir la titulació de grau superior i grau mitjà en jardineria.

A més, hi ha molts altres projectes. Seguint la línia de l’Escola d’Art Floral de Catalunya, es preveu fer activitats de land art i d’intervencions en el paisatge.

Tant Baró com Bofill han remarcat les grans possibilitats de l’Escola de jardineria i art floral de la Massana, ja que es pot intervenir en els diferents espais exteriors del país. Una de les idees de futur és convertir les accions del centre en un reclam turístic.

Per contactar amb l’escola es pot fer a través de l’adreça escola@escolaartfloral.org.

 

Nou aparcament al museu Farga Rossell

D’altra banda, avui també s’ha presentat el nou aparcament turístic del museu Farga Rossell. En aquest nou espai hi ha quatre places per autobusos i una desena per a vehicles particulars. “Era un espai molt necessari ja que el museu rep força visitants i calia un aparcament propi”, assegura Baró. L’aparcament s’ha adequat durant les últimes setmanes amb recursos propis del Govern i del Comú de la Massana. En total s’ofereixen dues hores d’aparcament gratuït als visitants de la Farga Rossell.

(Foto: Comú de la Massana)

 

1 comentari

  1. Uns reben monjos tibetans, mentre altres fan coses que poden ser interessants per a la parròquia.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES