L’Escola Andorrana impulsa una projecte d’estudi de la sang i una campanya de donació

Els estudiants de primer curs de les tres escoles de segona ensenyança –Ordino, Encamp i Santa Coloma (Roc)- del sistema educatiu andorrà són els impulsors d’un projecte innovador i de grans dimensions, que es va engegar a finals de novembre del 2018 i que consisteix a estudiar aspectes relacionats amb la sang i el sistema circulatori.

La directora general d’Escola Andorrana i Formació Andorrana, Ester Vilarrubla, el director general de la Creu Roja Andorrana, Jordi Llansó, i els alumnes de l’Escola andorrana de Santa Coloma (Roc) Guillem Acosta i Abril Mela han presentat el projecte i han animat a tothom a participar en la donació de sang, el proper 7 de febrer.

Amb la creació d’una unitat de programació relacionada amb la sang, en la qual hi ha implicades les àrees de Ciències Físiques i de la Natura, Matemàtica, Visual i Plàstica i Llengua catalana, els alumnes han treballat aspectes com ara tècniques de màrqueting i nocions de procés creatiu per poder dur a terme la campanya de conscienciació per animar la població a donar sang. A més, han treballat l’estadística per calcular les dades sobre la campanya, i han aprofundit en els continguts relatius a la sang, com les seves funcions o composició.

La campanya de donació de sang és la culminació del projecte i es farà el pròxim dijous 7 de febrer al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, de 16 a 20 hores.

El dia de donació, els alumnes s’organitzaran per assumir diverses tasques, com ara donar la benvinguda i fer de guies per als donants, repartir díptics i animar els ciutadans a donar sang, recollir dades estadístiques, fer fotos, fer enquestes, oferir refrigeris als donants i obsequiar-los amb un regal de record de la participació.

L’objectiu és fer conèixer el projecte a tota la societat andorrana, desenvolupar competències i aprendre continguts relacionats amb les àrees d’aprenentatge. També es busca implicar i sensibilitzar la societat, i en especial els joves, sobre la importància de donar sang i aconseguir-ne molts litres arribant a un públic al qual no s’ha pogut arribar en campanyes anteriors.

La campanya es fa en col·laboració amb la Creu Roja Andorrana, el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària, el Banc de Sang i Teixits de Catalunya, el Comú d’Andorra la Vella i el Centre Comercial Andorrà i sota l’aval del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior.