L’Escena Nacional d’Andorra presenta la temporada 2014

enaEl ministre de Cultura, Albert Esteve, ha presentat aquest dimarts la nova temporada de la Fundació Escena Nacional d’Andorra (ENA) per aquest any 2014. Esteve ha destacat que aquesta és “la primera temporada pensada i dissenyada per la nova direcció artística de la fundació”, integrada per Irina Robles com a coordinadora i per Elisabet Caubet i Roger Casamajor al capdavant de la direcció. Al mateix temps, el ministre s’ha mostrat confiat que el projecte de l’ENA “està ben situat en el camí de la consolidació i podem mirar el futur amb optimisme”.

La 7a temporada de teatre es desenvoluparà a les Fontetes de la Massana entre el maig i el novembre. L’ENA hi presenta un cartell amb cinc propostes que combinen el teatre en petit format, la dansa, el misteri i el teatre infantil. I ho fa amb companyies andorranes com la Companyia és Grata, K-das-Q, Torb Teatre, la Moixera, els directors Ester Nadal i Xavi Fernández i la ballarina andorrana Rosa Maria Herrador Montoliu, que actuaran juntament amb artistes consagrats com Xavi Ruano i Ivan Montardit Sanjuan. (Veure document adjunt amb les fitxes específiques de cada actuació programada).

El titular de Cultura ha assenyalat que “el patronat de la fundació està especialment satisfet de la situació actual de l’Escena Nacional”. Esteve ha valorat que la temporada 2013 va resultar “un èxit”, ja que “totes les produccions programades – El Petit Príncep, El Vigilant i La Casa de Bernarda Alba – van superar les expectatives inicials i van aconseguir molt bona acollida per part del públic andorrà”.

D’altra banda, la coproducció de l’ENA amb Torb Teatre Obaga, d’Albert Villaró, va ser escollida per formar part del catàleg de la Xarxa Alcover de Teatres. “Podem dir que som exportadors de teatre de qualitat i de país”, ha manifestat el ministre de Cultura, que també ha valorat positivament la gran quantitat de propostes que els creadors culturals del país han fet arribar a la direcció artística, demostrant que “som un país força inquiet culturalment”.

Esteve s’ha mostrat confiat que la nova temporada de l’ENA serà un èxit. Enguany l’ENA produeix o coprodueix cinc espectacles, dos més que l’any 2013, “de gran qualitat, de país i multidisciplinaris”. Altra de les novetats és l’inici d’una una nova línia pedagògica amb la creació dels “Tallers de l’ENA” a les escoles del país.

Un altre dels fets significatius destacats pel ministre de Cultura ha estat la programació el proper mes d’abril de les Segones Jornades de la Xarxa Alcover de Teatres, titulades “Arts escèniques i ensenyament: eina pedagògica i de formació de nous públics”, amb la participació de noms molt rellevants del sector. Aquest esdeveniment es produirà a la Universitat d’Andorra en el marc de col·laboració amb la Xarxa Alcover i amb l’objectiu de donar impuls al vessant pedagògic i formatiu de les arts escèniques.

(Foto: S.F.G.).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.