L’Escena Nacional d’Andorra estrena la creació artística CREDERE

Cartell de l'espectacle CREDERE
Cartell de l’espectacle CREDERE.

L’Escena Nacional d’Andorra (ENA) ha proposat als artistes escènics del país una fórmula que permeti l’elaboració i creació de projectes de petit format per estrenar aquest any 2020. L’objectiu des de l’ENA es crear xarxes i col·laboracions entre diferents artistes teatrals i tractar des de les arts escèniques la situació actual a partir de la premissa:  “Individu i/o comunitat”. On entrin en joc canvis de paradigma personals o col·lectius utòpics, distòpics o realistes.

CREDERE és un solo multidisciplinari que combina la dansa i el moviment el text i la música per realitzar-se en un espai escènic no convencional. L’equip format pel jove artista andorrà Xavi Pérez, l’Oriol Vilella en la composició musical i la Dasha Lavrinenko que porta la producció executiva treballen en la peça des del mes de setembre. Han estat en residència artística a l’Escola Líquid Dansa on han tingut l’oportunitat de poder fer un treball de recerca, proves i assajos de la composició per crear la dramatúrgia, assessorats pel director artístic de l’Escena Nacional Alfons Casal.

L’objectiu de CREDERE és despertar la necessitat urgent de reflexió personal i global, exposant al públic la situació d’alarma en la que es troba l’existència de l’ésser humà en relació al medi que l’envolta, els recursos que explota i la resta d’éssers que pateixen les seves accions. CREDERE busca encendre l’espurna de l’autocrítica de cada espectador, tenint com a missió deixar interrogants en la seva consciència.

La convivència de varies disciplines fa que CREDERE sigui una experiència emocional i plena d’eines de comunicació que fa que el públic es qüestioni aspectes de la seva forma de vida i la dels éssers que l’envolten, creant, sens dubte, un impacte emocional i moral.

L’estrena tindrà lloc a la Sala de La Closeta de la Massana el dia 10 de desembre a les 21:30. Es faran altres funcions el dia 11 de desembre a les 21:30, i el dia 12 de desembre a les 17 h i a les 20 h.

Davant de la situació d’emergència sanitària l’aforament de la sala de La Closeta és limitat. Les entrades es posen a la venda a partir dimarts 1 de desembre de 2020 per codetiquets.com i a l’Oficina de Turisme de La Massana. El preu de l’entrada és de 10€.

 

TOTES LES NOTÍCIES