L’Escena Nacional d’Andorra busca propostes artístiques per al 2020 adaptades a la crisi sanitària.

Públic en una sala de teatre amb teló tancat
Teatre (Arxiu)

L’Escena Nacional d’Andorra (ENA), ha obert el termini per a la presentació de propostes artístiques per a aquest any 2020, adaptades a la crisi sanitària, fins el divendres 17 de juliol de 2020. Davant les limitacions causades per la crisi per la Covid-19, l’ENA va haver d’aturar els projectes que tenia plantejats per a aquest any. Per aquesta raó va realitzar una enquesta i dues sessions de treball virtuals entre els professionals, les escoles i les companyies d’arts escèniques d’Andorra per recollir les seves impressions, escoltar testimonis sobre com ha afectat a totes aquesta crisi, saber com enfoquen el seu futur i quines possibilitats es podien explorar per col·laborar-hi.

Després d’aquestes accions i amb la voluntat de ser no només una plataforma d’arts escèniques que produeixi projectes teatrals, sinó també un espai que
reculli el màxim de necessitats i voluntats plantejades pel gremi, l’ENA ha proposat als artistes escènics del país una fórmula que permeti l’elaboració i creació de projectes per estrenar aquest any 2020. S’ha fet arribar als diferents agents escènics un formulari a partir del qual s’escolliran 3 projectes de petit format que s’elaboraran en conjunt amb la direcció artística de l’Escena Nacional d’Andorra. Aquestes peces tindran un procés de creació des del 22 de juliol, dia que es comunicaran els projectes seleccionats, fins el 15 de setembre, moment en el que ja es plantejarà el procés d’assajos de cara al muntatge, per a una estrena abans que acabi l’any 2020.

En aquests 3 projectes es valorarà positivament que siguin multidisciplinars, en espais no convencionals i amb limitació de públic. Les peces hauran de comptar obligatoriament amb artistes del país o lligats al país. Dues d’elles han de ser escèniques i l’altra d’escenes des de la distància (online), i d’entre les propostes escèniques una d’elles estarà destinada al públic familiar.

L’objectiu que busca l’ENA, sobretot, es que es creïn xarxes i col·laboracions entre diferents artistes escènics del país i tractar des de les arts escèniques la situació actual des d’una premissa: “Individu i/o comunitat”, on entrin en joc canvis de paradigma personals o col·lectius: utòpics, distòpics o realistes.

El formulari es pot demanar a l’adreça direccioena@gmail.com, i els projectes s’hauran d’enviar a aquesta mateixa adreça electrònica. Les 3 produccions acompanyaran la ja anunciada Jove Companyia Nacional d’Andorra com els projectes ENA 2020.

TOTES LES NOTÍCIES