L’Escanyabocs 2013 es clou amb un miler de participants

La Grifone Challenge Escanyabocs s’ha tancat superant el miler de participants. La xifra d’inscrits ha superat finalment les 850 gràcies a les inscripcions d’última hora. La Pedalada i la Vertical Quiri han estat novament les proves amb més acceptació.

El tinent d’alcalde d’Esports de la Seu, Lluís Biosca, ha valorat positivament la consolidació de l’Escanyabocs, especialment entre els aficionats a l’esport de la comarca. De cara a properes edicions, l’objectiu és atraure esportistes de fora del Pirineu.

En l’àmbit competitiu, el premi Escanyabocs de Ferro ha estat enguany per a Illan Díez-Canedo, que ha sumat 122 punts entre les quatre proves. El segon lloc ha estat per a Josep Sánchez, amb 116 punts, i el tercer per a Xavi Roca, amb 110. Roca també ha estat el vencedor absolut de la Pedalada.

L’Escanyabocs júnior se l’ha emportat Quim Vallvé. Els participants en les quatre proves han valorat positivament l’experiència, per a la qual cal un bon estat de forma en diferents modalitats de muntanya. Enguany no hi hagut cap inscrita al repte pel que fa a la categoria femenina.

En la prova del raid hi han participat 36 parelles que s’han hagut d’enfrontar a una prova d’orientació a peu; una d’orientació en bicicleta; una de caiac al canal del Parc del Segre i una de tir amb arc. Després d’haver superat totes aquestes proves, la parella guanyadora va ser la formada per Eduard Vizcaya i Gerard Anton.

Els gairebé 200 participants en l’orientació urbana van haver de localitzar i marcar, en dues hores de marge, fins a 30 fites repartides per la Seu d’Urgell i Castellciutat amb l’ajut d’un mapa, una brúixola i el seu sentit d’orientació. Els millors orientadors van ser Melibea Quintana en categoria femenina i Miquel Marimon en la masculina.

A Noves de Segre, els 400 inscrits a la pujada al Sant Quiri van superar 4,5km i 850 metres de desnivell, amb un temps favorable. Els primers en fem el cim han estat la Laura Orgué en categoria femenina i el Joan Freixa en la masculina.

Els participants han comptat amb el suport de la delegació de la Seu d’Urgell del Col•legi Català de Fisioterapeutes, que oferien massatges perquè es recuperessin.

TOTES LES NOTÍCIES