La temperatura mitjana d’Andorra ha augmentat gairebé dues dècimes el darrer decenni. Segons ha fet públic el CENMA, la xifra augmenta fins a una dècima més a l’estiu, que és quan hi ha més dies amb una temperatura per sobre de 25 graus.

Hiverns menys durs i estius més calorosos. En els últims 10 anys la temperatura mitjana anual ha augmentat 0,19 graus, que per a les persones expertes és un canvi estadísticament significatiu. Les dades aportades pel CENMA demostren que l’anomalia en les temperatures va començar als anys 80, però ha estat els darrers anys quan s’ha intensificat. Ara hi ha més dies per sobre de 25 graus, explica la investigadora del CENMA Anna Albalat.

Pel que fa a els precipitacions, tot i que els resultats no siguin significatius per a la investigadora, sí mostren un descens del nombre de dies de pluja amb intensitats més baixes. “Hi haurà menys dies de precipitació poc abundant però en canvi, s’incrementa la intensitat de la precipitació”, adverteix Albalat.

El CENMA ha publicat les dades en el marc del projecte CLIM’PY, un estudi en col·laboració amb institucions espanyoles i franceses que actualitza les tendències climàtiques del Pirineu.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada