en-esencia

L’Esbart Sant Romà celebra els 25 anys de la seva refundació amb l’espectacle de dansa ‘En essència, 25’

‘En essència, 25’ s’inspira en un viatge a través d’alguns dels treballs més representatius del Sant Romà per commemorar els 25 anys en dansa d’una agrupació que ha evolucionat innovant, preservant el regust de la tradició i aportant a cada coreografia una visió personal fruit de la fusió entre aquesta tradicionalitat i la creativitat del joc amb els diversos llenguatges escènics.

Compost exclusivament de coreografies pròpies creades per la directora Maribela Moreno, l’espectacle d’aniversari compta amb la participació de les diverses seccions de la formació (cos de dansa, juvenils i infantils) i combina la dansa tradicional i la contemporània, una línia que ha caracteritzat les creacions de l’esbart encampadà que, amb el pas del temps, va anar fixant la mirada en el context escènic més actual.

Pocs anys després de la represa de l’activitat, ara fa 25 anys, l’agrupació no va dubtar en afegir nous elements a la música, desar les barretines, modernitzar el vestuari i el disseny per oferir una nova oportunitat al públic de descobrir un treball cada vegada més sòlid i atractiu, des del punt de vista tècnic, coreogràfic i plàstic.

El Sant Romà és probablement l’exemple més evident dels esbarts del país que, més enllà de creure en la dansa com a transmissora d’un llegat cultural que s’ha anat generant amb el pas del temps, ha sabut interpretar que les fronteres són mòbils i que la tradició es renova constantment.

‘En essència, 25’ regira en l’essència de les arrels populars per cercar en la nostra cultura els vestigis que encara són presents en la nostra feina de creació contemporània, i ret homenatge, alhora, a allò que és i ha estat l’essència del Sant Romà: els dansaires.

Entre les cinc peces que componen el programa d’una hora de durada, destaquen Moura, estrenada l’any 2000, amb què la formació es va endur el Premi especial del públic al Festival Internacional de Dansa de Cesena (Itàlia); L’Óssa, estrenada el 2003 i musicada especialment pel compositor Lluís Cartes; i D-Sentir, la darrera creació de la coreògrafa que comptarà amb la música en directe del grup català Xalupa.

‘En essència, 25’ es podrà veure el dissabte 12 d’abril, a les 22 h, i el diumenge 13, a les 18 h, a la sala de festes del Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp.

Les entrades són gratuïtes i es poden reservar al Departament de Cultura del Comú d’Encamp, c. de la Valireta, a l’adreça cultura@encamp.ad o bé al telèfon 731490.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada