L’Esbart Laurèdia celebra durant aquest any el seu 50è aniversari i té previst per aquest diumenge un dels actes més multitudinaris de la programació dels propers mesos. Es tracta d’un aplec d’esbarts infantils i juvenils que reunirà els dansaires més joves dels cinc esbarts del país. En total, segons ha indicat el director artístic de la companyia, Jaume Torra, es comptarà amb la participació de més de 200 dansaires per ‘fer pinya’ i seguir el lema ‘la unió fa la força’. L’esdeveniment donarà l’oportunitat als infants i joves dels esbarts de conèixer altres dansaires d’altres parròquies que comparteixen la seva afició i pretén fer difusió de la dansa i les tradicions del país i de l’entitat. Al maig tindrà lloc un altre aplec en aquest cas amb els ballarins adults dels esbarts i els membres de l’Esbart de Sarrià de Barcelona com a convidats.

Els esbarts de totes les parròquies d’Andorra es reuniran aquest diumenge en l’Aplec infantil i juvenil organitzat per l’Esbart Laurèdia amb motiu del seu 50è aniversari. Tenint en compte que cada esbart porta uns 50 ballarins, només a l’escenari es preveu la participació de 550 persones. Així, esperen ‘omplir i que hi càpiguen’, ha assenyalat el director de l’esbart, Jaume Torra. Perquè ningú es perdi l’espectacle instal·laran una pantalla al costat de l’auditori Claror, a la sala Rocafort.

A més de l’objectiu marcat amb tots els actes de celebració del seu aniversari de difondre la cultura del Principat i donar a conèixer l’Esbart Laurèdia, amb la trobada de diumenge pretenen que els nens coneguin altres esbarts d’altres parròquies que desenvolupen la mateixa funció i ‘compromesos amb la dansa i les tradicions’, ha indicat Torra.

Cada secció de cada esbart interpretarà un ball i primer actuaran els infants de maternal i primària i a continuació els joves. Al final, ha desvetllat el director de l’Esbart Laurèdia, una parella de cada agrupació participarà en un ball conjunt.

Una altra peculiaritat d’aquest esdeveniment és que l’elecció del cartell de l’Aplec es va fer a través d’un concurs a les escoles. Un total de 500 alumnes d’11 centres van dibuixar la seva interpretació del ball de la Marratxa, una dansa que s’ha utilitzat com a ‘eina educativa’ perquè ‘té molt simbolisme’, ha apuntat Torra.

Al maig tindrà lloc un altre aplec aquest cop amb els adults dels esbarts i l’Esbart de Sarrià de Barcelona com a convidat. Més endavant, el 16 de juny s’oferirà l’espectacle Esbart Laurèdia: per molts anys en dansa i al novembre tindrà lloc el ‘colofó final’, ha manifestat el director de l’esbart, amb l’espectacle Esbart Laurèdia: 50 anys en dans, que comptarà amb la participació d’antics cantaires