L’Esbart de les Valls del Nord viatjarà a la República Txeca per participar en un festival

L’Esbart Valls del Nord viatjarà a la República Txeca, del 28 al 31 de juliol, per participar al Festival folklòric internacional Praszské Floklorní DNY, que se celebrarà a la ciutat de Praga. En aquesta trobada dansaire hi ha convidats 21 països, com ara França, Estònia, Indonèsia, Mèxic, Noruega, Suïssa i Taiwan, entre d’altres nacionalitats. Hi participaran 130 agrupacions de balls folklòrics i serà una oportunitat per donar a conèixer la cultura i les tradicions d’Andorra a través del ball i la música.

L’actuació anirà a càrrec de 21 dansaires del cos de dansa que ja preparen les dues representacions amb que pujaran a l’escenari. Durant la primera, ballaran cinc coreografies del repertori andorrà que inclourà Nits d’Andorra, Festeig a les Valls del Nord i Suite Andorrana «una dansa que ens fa sentir molt orgullosos donar-la a conèixer fora de les nostres fronteres», han explicat les directores Sandra Tudó i Pilar Capdevila amb gran satisfacció. La Suite inclou el Valset dels menairons, Dansaires andorrans i L’andorrana, tres composicions de músics nacionals instrumentalitzades per l’ONCA.

En la segona intervenció s’interpretarà el ball de Gitanes del Vallès i Aires de la Terra Alta «un reguitzell de jotes amb un compàs molt viu executades amb la força i energia que caracteritza el nostre cos de dansa», descriu Tudó. Per últim, el programa es completarà amb la glossa de les Danses de Vilanova, d’ambient carnavalesc, i el ball Pla de Sant Mateu, d’arrel valencià.

Es tracta de la quarta actuació que realitza a l’estranger l’Esbart Valls del Nord, dins el territori català, a l’Escala i a Portbou, i també va viatjar a Budapest, en un altre Festival folklòric internacional. Tudó ha reconegut que per l’Esbart «suposa un honor participar en aquest intercanvi cultural com ambaixadors d’Andorra però també és un repte de superació molt important per a tots els dansaires».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.